‘1 is geen zeggen we in onze business’

3 december 2018

Sander Menu, Off-Road Verhuur:

Sander MenuOmdat hij tijdens zijn studie Agrotechniek & Management veel werkte, liep hij studievertraging op. Op Marktplaats stond een quad-verhuurbedrijf te koop, maar over de koop werden ze het niet eens. ‘Dan ga ik het zelf wel doen’, dacht Sander Menu uit Bant, en hij begon zijn eigen bedrijfje in 2007, OffRoad Verhuur. Al gauw kwamen er golfkarren bij. Op een gegeven moment gaven de afnemers aan dat ze ook behoefte hadden aan Gators.

 

OffRoad Verhuur is verhuurleverancier van kleine transportmiddelen van personen en goederen voor ieder terrein. OffRoad richt zich met name op festivals, grond- weg- en waterbouw en de overheid. “Defensie heeft bijvoorbeeld onze quads om mee te oefenen en voor hun rijopleiding. Onlangs hebben we nog machines geleverd voor Falcom Autumn 2018, de jaarlijkse internationale luchtmacht-oefeningen van Defensie Air Manoeuvre”.

 

Toen Sander in 2011 met 16 Gators begon had hij niet kunnen dromen dat hij er inmiddels 90 heeft, plus 40 golfkarretjes, 20 quads, 20 scooters, 10 elektrische mountainbikes en nog een heleboel aanverwante artikelen. Zijn afnemers bevinden zich door heel Europa. “Ik ben flink gegroeid, maar de wereld wordt ook steeds groter”, zegt de 35-jarige geboren en getogen polderboer. “Er zijn klanten die rijden op hun festival met 6 á 7 Gators, maar een festival als Defqon heeft er 60 en de Zwarte Cross meer dan 100. Klanten met 1 of 2 machines zien we echter net zo graag. Elke klant is er namelijk één en ook de kleinere klanten kunnen groot worden”.

 

1 = geen

Ook OffRoad blijft groeien. Vorig jaar nam Sander concurrent Cervon Gator Verhuur over. Hoewel hij dacht hiermee voorlopig wel klaar te zijn voor de toekomst, werden er toch nog nieuwe machines bij gekocht. “Het is echter niet mijn ambitie om een multinational te worden met meerdere vestigingen door heel Europa. Ik wil dat we ons kunnen blijven onderscheiden door onze kwaliteit. Wij leveren niet alleen machines, maar een totaalpakket: mobiliteit en service.  Een andere kwaliteit is dat er wordt meegedacht met de klant: “Een Gator toch wel duur? Dan doen we er toch een golfkarretje bij? Je wilt groen? Dan zetten we er elektrisch voertuig neer! Het fietsen een beetje zat? Wil je dan een scooter of een elektrische mountainbike? Desgewenst leveren we een reservemachine. Dat kan door de omvang die we hebben. 1 = geen, zeggen we in onze business, wat betekent dat we van alle type voertuigen meerdere in huis hebben. Dat is dan ook één van onze meerwaardes”.

 

Speciaal aanbod

Meedenken is aansluiten bij de klantspecifieke vraag, legt Sander legt uit: “Met oog op onze groei kiezen we er dan ook voor om niet uit te breiden met heftrucks en hoogwerkers en dergelijke. Omdat we onze machines van binnen en buiten kennen, en door onze specialistische kennis, kunnen we snel handelen. Wij differentiëren ons met speciaal aanbod in ons assortiment. Zoals onze kraan-gator, brandweer-gators of ambulance-gators. Ook de twee nieuwe rupsgators van John Deere die we onlangs hebben aangeschaft passen daar perfect tussen”. Sander is erg te spreken over het merk John Deere: “John Deere heeft zich al jaren bewezen als degelijke en betrouwbaar. Daarbij heeft John Deere de beste onderdelenvoorzieningen in combinatie met een bijna gegarandeerde restwaarde”.

 

Werkplaats OffraodBrand

“Ik werd klant bij Greve – inmiddels GroeNoord – toen ik mijn eerste 16 Gators bij ze kocht in 2011. Twee jaar later kocht ik er nog 15. Dat was ook het jaar dat de hele loods van OffRoad afbrandde. Ik weet het nog als de dag van gister. Ik had niks meer… Een maand later had Greve alles vervangen. Ik vind het nog altijd een wonder hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen. De klantgerichtheid, betrokkenheid en het vertrouwen; daar ben ik ze nog altijd dankbaar voor.” Begin 2017 is Greve opgegaan in GroeNoord. “Voor mij heeft het alleen maar meerwaarde. Als de werkplaats het in Emmeloord niet aankan, laten ze iemand van een andere werkplaats komen. Of we kunnen een beroep doen op een andere GroeNoord-vestiging als daar in de buurt iets aan de hand is. Er zijn meer mensen beschikbaar en meer onderdelen, er is meer expertise. Wij groeien en GroeNoord groeit mee, zo zie ik het”.

 

Rupsgators

Onlangs heeft GroeNoord weer 17 nieuwe Gators aan OffRoad Verhuur geleverd, waaronder twee speciale XUV 865M-gators op rupsbanden. De economie trekt aan en daarmee ook de bouw. Uren worden duurder en schaars, dus efficiency wordt belangrijker. “Het vervoer van A naar B moet geregeld zijn. Als de werkgever ziet dat het minder geld kost wanneer hij een specifieke Gator huurt, dan wanneer zijn mensen of materiaal stil staan, dan doet hij dat. Voor aankomende winter zijn de Gators met sneeuwschuivers en zoutstrooiers al weer verhuurd”.

 

Na de winter beginnen de festivals weer en ook daar is de aantrekkende economie zichtbaar. Kleine festivals worden groter en de grote festivals groeien. “Deze ontwikkeling geldt natuurlijk ook voor onze branche. De groten worden alleen maar groter”. OffRoad Verhuur is daartussen een zeer klantgerichte leverancier en Sander een gedreven ondernemer: “We zijn een team van vier man, dat in de zomer uitbreidt naar zeven man. We blijven alert en houden onze visie scherp: OffRoad Verhuur staat voor duidelijke afspraken, advies op maat en een hoog serviceniveau”.

Ander nieuws

December 2023

1 december 2023

VIDEOTOUR - Bij Jansen Heeten loon- en grondverzet in Heeten

November 2023

16 november 2023

John Deere presenteert nieuwe zelfrijdende spuitmachine, de 300M

10 november 2023

VIDEOTOUR - Bij Schepel Agro in Hellum

9 november 2023

Agritechnica 2023 - Waar staan onze merken?

Oktober 2023

14 oktober 2023

ZOMERTOUR - Bij Sterkenburgh in Schraard

Alle nieuwsberichten