Comfortabel vermogen in een compacte uitvoering

17 september 2019

Mannheim, 17 September 2019 – John Deere heeft een volkomen nieuwe 6M-serie tractoren ontwikkeld die zich kenmerkt door een hoge standaard van comfort, prestatie, manoeuvreerbaarheid en zicht.

 

Deze tractoren vervangen de tractoren van de vroegere 6M, 6MC en 6RC series met vier nieuwe viercilindermodellen van 90 tot 120 pk en een wielbasis van 2,4 m. Dit is een compactere 6M-tractor dan John Deere ooit heeft ontwikkeld met een laag motorkapontwerp dat optimaal zicht aan de voorzijde van de machine biedt. Bovendien is door de toepassing van een smallere stuurwielkap en de nieuw ontworpen panoramaruit in het cabinedak een optimaal zicht verkregen voor laderwerkzaamheden of voor werkzaamheden in krappe ruimten.

 

Verbeterde manoeuvreerbaarheid wordt verkregen met een kortere wielbasis, goed voor een krappe draaicirkel van slechts 4,35 m bij de nieuwe viercilindermodellen. Ondanks de strakke vormgeving kenmerken deze full-frame tractoren zich door een maximaal toelaatbaar brutogewicht van 10,45 ton: een ongekende payloadcapaciteit in deze klasse tot 4,7 ton.

 

Al deze recente 6M-serie tractoren hebben een nieuw ontworpen cabine die aanzienlijk lichter is, moderner is uitgevoerd en bovendien extreem stil is met een geluidsniveau van slechts 70 dB(A). Alle belangrijke bedieningsfuncties bevinden zich op het rechter bedieningspaneel van dit geheel nieuwe ontwerp. De modellen met CommandQuad-transmissie kunnen worden voorzien van een Compact CommandArm, met de functies in de armsteun.

 

In totaal zijn er vier mechanische of elektrische SCV's verkrijgbaar – deze laatste is een nieuwe optie die voor het eerst op deze tractoren beschikbaar is. De schakelaars op de elektrohydraulische joystick zijn volledig programmeerbaar en de rijrichting kan zowel op deze als op de mechanische joystick met behulp van een drukknop worden gewijzigd. Ook het comfort van de bestuurder is verbeterd dankzij de mechanische cabine-ophanging en de beproefde TLS (Triple Link Suspension) vooras, tevens is 360° LED-verlichting voor een optimale verlichting bij werken in het donker optioneel verkrijgbaar.

 

De vier nieuwe viercilindermodellen worden aangedreven door een 4,5-liter John Deere PowerTech EWL-motor. Model 6130M, 6140M en 6145M hebben een 4,5-liter John Deere PowerTech PSS-motor. Grotere modellen zijn uitgerust met zescilinder PVS-motoren met een cilinderinhoud van 6,8 liter. Ook de kleinere 6090M t/m 6140M zijn nu voor het eerst voorzien van Intelligent Power Management (IPM) waarmee de prestatie met 20 pk is verbeterd voor pto-werkzaamheden en transport, de viercilinder 6140M levert met IPM een maximumvermogen van maar liefst 166 pk.

 

Er zijn drie verschillende versnellingsbakopties voor de nieuwe 6M-serie. PowrQuad en AutoQuad zijn viertraps powershift-transmissies, terwijl CommandQuad Plus in volautomatische versnelling- en bereikschakeling voorziet zonder gebruik van de koppeling. EcoShift is goed voor een maximale rijsnelheid van 40 km/u bij een gereduceerd toerental van 1590 tpm. Daarnaast kan de bestuurder met de AutoClutch de tractor eenvoudig stoppen en opnieuw starten met het rempedaal.

 

De nieuwste AMS- en FarmSight-oplossingen omvatten JDLink-telematica die na het verlaten van de fabriek kan worden besteld met een gratis vijfjarig abonnement. Alle tractoren kunnen worden voorzien van een StarFire 6000 satellietontvanger en 4240 of 4640 Greenstar-display. Afhankelijk van de precisie die is vereist voor de AutoTrac automatische stuurinrichting zijn SF3- en RTK-signalen evenals de gratis SF1-optie beschikbaar.

 

De tractoren van de nieuwe 6M-serie van John Deere kunnen vanaf eind september 2019 bij de dealer worden besteld met Select, Select+ of Premium specificaties afhankelijk van de vereisten van de klant.

Ander nieuws

December 2023

1 december 2023

VIDEOTOUR - Bij Jansen Heeten loon- en grondverzet in Heeten

November 2023

16 november 2023

John Deere presenteert nieuwe zelfrijdende spuitmachine, de 300M

10 november 2023

VIDEOTOUR - Bij Schepel Agro in Hellum

9 november 2023

Agritechnica 2023 - Waar staan onze merken?

Oktober 2023

14 oktober 2023

ZOMERTOUR - Bij Sterkenburgh in Schraard

Alle nieuwsberichten