De kracht van drie

28 oktober 2019

Nieuwe 8R-tractoren van John Deere

De kracht van drie

 

8RX John DeereMannheim, 28 oktober 2019 – John Deere is de eerste producent van landbouwwerktuigen die een serie standaard-tractoren maakt die leverbaar zijn met drie verschillende aandrijfconcepten, dankzij de introductie van de nieuwe 8R-tractoren met wielen, de 8RT-tractoren met twee rupsbanden en de gloednieuwe 8RX-versies met vier rupsbanden

 

De 13 modellen waaruit de serie bestaat bieden veel comfortverhogende elementen die tot nu toe alleen te vinden waren in luxe personenauto's en kunnen naar keuze worden geleverd met de CommandPRO rijhendel. Het opvallende uiterlijk van de tractor is ontworpen in samenwerking met deskundigen van de BMW Designworks studio in Californië.

 

De nieuwe en binnen de sector unieke 8RX is ontwikkeld met het oog op bodembescherming zonder compromissen op functionaliteit. Bij dit model is de compressie van het contactoppervlak dan ook geringer dan bij enige andere tractor in deze klasse. Daarnaast biedt de 8RX een transportbreedte van minder dan 3 m en een onbelemmerde wegsnelheid van 40 km/u. De tractor is uiterst wendbaar en bij het maken van bochten blijft grondophoping tot een minimum beperkt.

 

Vergeleken met het gebruikelijke binnen de sector van tractoren op twee rupsbanden is de 8RX is veel stabieler op hellingen en presteert deze beter op moeilijke bodems dankzij het superieure zelfreinigende vermogen. De rupsbanden zijn leverbaar in breedtes van 41 tot 76 cm (16 tot 30 inch), wat een bodemcontactoppervlak ruim 4,5 m2 mogelijk maakt.

 

De nieuwste serie 8R-tractoren maken nog steeds gebruik van de bewezen, onstuitbare en zuinige John Deere PowerTech PVS- en PSS-motoren van 9 liter.

Deze zijn voor de 8RT zelfs met 40 pk opgevoerd. Nieuw zijn onder meer de Visco-radiatorventilator en de positie van de hulpsystemen van de motor, die naar de voorkant zijn verplaatst. Dankzij het nieuwe ontwerp en de geringere blootstelling aan hitte, konden ook de kosten van motorslijtage en -onderhoud verder worden verlaagd.

 

Bewezen transmissie-opties zijn de 16/5 PowerShift, die nu beschikbaar is voor modellen tot en met de 8R 340, de moderne e23 met Efficiency Manager en de traploze AutoPowr. De achterremmen zijn gigantisch versterkt, waardoor voorremmen niet langer nodig zijn, zelfs niet bij snelheden van 50 km/u. Voorremmen kunnen echter nog wel worden bijbesteld. Naar keuze kunnen 8R-tractoren nu worden geleverd met de standaard 1500-vooras, die is ontworpen voor specialistische toepassingen en waarnaar wereldwijd in verschillende markten veel vraag bestaat.

 

Ook zal de volledig herontworpen cabine bij bestuurders in de smaak vallen. Een opvallende verbetering is de zeer geavanceerde stoel, die leverbaar is met geperforeerd leer, stoelverwarming, actieve luchtcirculatie, 2-zone massagefunctie en verschillende elektrisch en pneumatisch verstelbare onderdelen. Bovendien is de bekroonde Active Seat II-vering verbeterd, zodat deze nog beter reageert en verticale schokken beter worden gedempt in vergelijking met het eerste-generatie systeem.

 

Lange werkdagen en -nachten zullen comfortabeler zijn dankzij de geïntegreerde koelkast waarvan de inhoud is verdubbeld naar 11 l, zodat voldoende eten en drinken meegenomen kan worden. Tevens is de 360°-ledverlichting is nog eens 60% sterker. Het 6.1 surroundsysteem met subwoofer zorgt voor een sublieme muziekervaring, alsof u in een concertzaal zit. De radio met DAB+ touchscreen van 16,5 cm (6,5 inch) zorgt voor geavanceerd infotainment en werkt met Apple CarPlay. 

 

Andere details van de cabine die zijn verbeterd naar aanleiding van verzoeken van klanten, zijn onder meer een bredere ingang en lagere deurhendels, evenals zelfuitschakelende richtingaanwijzers. Bovendien is het aircosysteem verplaatst naar de onderzijde van de cabine. Hierdoor is er niet alleen meer hoofdruimte ontstaan in de cabine, maar is ook het geluidsniveau in de cabine verder gereduceerd, terwijl het koel- en verwarmingsvermogen bijna is verdubbeld.

 

Het verder geoptimaliseerde AutoTrac-systeem, met inbegrip van de optioneel geïntegreerde StarFire 6000-ontvanger, is verder geoptimalisserd. Draadloze gegevensoverdracht naar het Informatie Centrum is gratis beschikbaar gedurende een periode van vijf jaar. Perceelgrenzen, geleidingslijnen en instelgegevens, evenals gewasplanning en -documentatie kunnen allemaal snel en veilig worden beheerd met behulp van dit webgebaseerde platform.

 

Revolutionair is het AutoSetup systeem, waarmee alle voor individuele werkzaamheden benodigde veld-, machine- en werktuiggegevens rechtstreeks naar de tractor kunnen worden gedownload. Hierdoor wordt het proces sterk vereenvoudigd, waardoor de tractor veel sneller klaar is voor gebruik in het veld en het het risico van een onjuiste instelling wordt vermeden. AutoSetup wordt leverbaar kort nadat de eerste 8R tractoren in Europa aankomen.

8r340

 

Met JDLink kan de tractor, op verzoek van de klant, op afstand worden gemonitord, zodat de productieve tijd wordt geoptimaliseerd. Indien de klant ook toestemming geeft voor Expert Alerts, kan potentiële schade aan de machine worden voorspeld en kan het risico op dure reparaties worden verminderd of volledig weggenomen.

 

Technische gegevens:

Model

Type

Nominaal vermogen (ECE-R120)

Max. vermogen (pk)

Transmissie

zonder IPM

met IPM

16/5 PowerShift

e23

AutoPowr

8R 250

8R

250 pk

275

295

x

x

x

8R 280

280 pk

308

326

x

x

x

8R 310

8R

8RT

8RX

310 pk

341

357

x

x

x

8R 340

340 pk

374

388

x

x

x

8R 370

370 pk

407

443

-

x

x

8R 410

410 pk

443

458

-

x

-

Ander nieuws

Augustus 2022

24 augustus 2022

AgroTechniek en GroenTechniek Holland 2022 - 14 t/m 17 september

22 augustus 2022

Wij staan op de Maisdag 2022

Juli 2022

8 juli 2022

INNOVEREN in plaats van SANEREN

5 juli 2022

Nieuw GLB 2023

4 juli 2022

Interview Anton de Jong, Managing Director Husqvarna Group

Alle nieuwsberichten