De trend in Tuin & Park: milieuvriendelijk

17 juni 2019

Voorjaar 2019, dus dat betekent dat Tuin & Park volop in het drukke seizoen zit. De nieuwe machines worden afgeleverd aan de klanten, de laatste grote onderhoudsbeurten zijn klaar, en dit valt zo’n beetje samen met de Tuin & Park-machines die voor het eerst het veld in gaan. Als deze eerste drukke periode voorbij is kunnen de volgende onderhoudswerkzaamheden en het werk aan de nieuwe machines weer ingepland worden.

 

Klantbinding

Een aantal van onze grotere klanten stellen belangrijke beslissingen nog even uit. Binnen provincies worden gemeentes samengevoegd en daarom is nog niet duidelijk wie welke aanbesteding gaat doen en of daarvoor nieuwe machines nodig zijn. Dat is afwachten voor ons. Niet overal, in sommige delen van provincies is die slag al geslagen. Het is wel een trend van de laatste jaren: na een aanbesteding moeten wij steeds sneller reageren. Aan de andere kant krijg je daardoor een betere klantbinding. En tegelijk verwacht de klant dat als er nieuwe ontwikkelingen of technieken zijn, je ze direct informeert.

 

Waterstof

Steeds vaker wordt een nieuwe machine aangeschaft om een aanbesteding binnen te halen. Bijvoorbeeld een elektrische machine. Zelf denk ik dat elektrisch een ‘tussenoplossing’ is. Voor de kleinere handmachines is het ideaal, maar voor de grotere machines zie ik meer toekomst in waterstof.* De techniek in milieuvriendelijkere machines gaat steeds verder en het is een trend die volgens mij hard door gaat zetten dit jaar. En daarin denken we graag mee met de klant en zijn we altijd oplossingsgericht. Ook als we een machine nog niet hebben of wanneer ‘ie nog niet eens bestaat.

 

Jan-Jaap de Boer, manager Tuin & Park GroeNoord

Ander nieuws

Augustus 2022

24 augustus 2022

AgroTechniek en GroenTechniek Holland 2022 - 14 t/m 17 september

22 augustus 2022

Wij staan op de Maisdag 2022

Juli 2022

8 juli 2022

INNOVEREN in plaats van SANEREN

5 juli 2022

Nieuw GLB 2023

4 juli 2022

Interview Anton de Jong, Managing Director Husqvarna Group

Alle nieuwsberichten