GroeNoord sluit dealerschap met Kramer, Pfullendorf

19 november 2017

De gesprekken waren al een tijdje gaande, de motivatie van beide kanten was helder, maar nu zijn de handtekeningen ook officieel gezet: GroeNoord en de zelfstandige, Duitse fabrikant Kramer hebben een exclusieve samenwerkingsovereenkomst gesloten. Het machineaanbod van GroeNoord wordt uitgebreid met de 9 types compacte wielladers, 4 types telescopische wielladers en 9 types landbouwverreikers van Kramer.

 

De producten van het merk Kramer kenmerken zich door geavanceerde technologie en de hoogste kwaliteit en passen heel goed in het assortiment van GroeNoord. Kramer spitst zich al sinds 1925 toe op de landbouw en daarmee hebben ze een flinke totaalslag gemaakt op de agrarische markt. Kramer is gevestigd in het Zuid-Duitse Pfullendorf, waar de fabriek één van de modernste productiefaciliteiten in Europa is.

 

Kwaliteit

De monteurs en het verkoopteam van GroeNoord zullen trainingen volgen om gespecialiseerde kennis op te doen van de producten van Kramer. GroeNoord zal een rechtstreekse verbinding hebben met de fabriek van Kramer: korte lijnen op gebied van verkoopondersteuning, service en onderdelen. GroeNoord verwacht dat haar klanten enthousiast zullen zijn over de uitbreiding van het machineassortiment. Met name de laders van Kramer vormen een echte aanvulling. Kramer-machines zijn interessant voor de agrarische markt - akkerbouw, veehouderij en loonbedrijven - maar ook voor de sector Tuin & Park; overheidsbedrijven, gemeentes en werkvoorzieningsschappen. Hoewel de samenwerkingsovereenkomst met Kramer ingaat per 1 januari 2018, heeft GroeNoord haar eerste Kramer-machine al verkocht. Daaruit blijkt de verwachting en het vertrouwen van klanten in de kwaliteit van de A-merken waar GroeNoord voor staat. 

 

  • De wielladers en verreikers van Kramer zijn uniek in de markt door dat het gebruik van het vierwielstuur. Dit maakt dat de machines uiterst wendbaar zijn - wendbaarder dan de knikgestuurde wielladers - een hoge laadcapaciteit hebben en de meest stabiele wielladers zijn.

 

  • Kramer heeft als enige machinefabrikant ook een elektrische wiellader ontwikkeld. De machine werkt als een traditionele wiellader en is voorzien van een brandstofmotor, maar is óók voorzien van een batterijpakket. Dus klaar voor de toekomst.

 

  • Eind dit jaar en begin volgend jaar wordt de machinerange van Kramer nog verder uitgebreid. Noviteiten zijn dit jaar gepresenteerd op de grote Europese landbouwbeurs AGRITECHNICA in Hannover. Kramer blijft innoveren en vernieuwen in de markt.

 

Ander nieuws

September 2023

28 september 2023

De GroeNoord Jubileum Veiling is geopend

7 september 2023

ZOMERTOUR - Bij Loonbedrijf Ten Voorde in Terwolde

Augustus 2023

15 augustus 2023

ZOMERTOUR - Bij Bouma in Workum

Juli 2023

18 juli 2023

ZOMERTOUR - Bij Voorwinden in Usquert

6 juli 2023

ZOMERTOUR - Bij Agrar Services Termaat Terpac in Putten

Alle nieuwsberichten