Het seizoen om te gaan verticuteren is weer begonnen

18 mei 2022

Veel sportvelden en gazons worden weer geverticuteerd. Maar wat houdt het precies in en waarom is het van belang voor de grasmat.

Waarom verticuteren?

Verticuteren is het weghalen van de viltlaag die in het grasveld groeit. Dit wil zeggen dat de mossen en dode grassen uit de grasmat worden gehaald. Deze mossen en dode grassen vormen samen met organisch materiaal de viltlaag. Wanneer de viltlaag dikker wordt dan 12 mm kunnen water, zuurstof en kunstmest de bodem niet meer goed bereiken. Dit zorgt ervoor dat de grond sneller uitdroogt. Door te verticuteren met bijvoorbeeld een verticuteerhark of verticuteermachine kan dit worden voorkomen.

Verticuteermachines van TRILO

TRILO fabriceert zelf verticuteermachines. Deze machines kunnen met een driepunsthef achter een tractor worden gekoppeld en worden aangedreven door de aftakas. Deze verticuteermachines zijn voorzien van vaste stermessen die voorzien zijn van 5 punten. Deze punten verticuteren met 5 insnijdingen per omwenteling, de draairichting van de messen gaat met de rijrichting mee waardoor de messen eerst de grasmat open snijden en vervolgens wordt het vil naar achter uitgesneden. Dit heeft als voordelen dat er een schone snede ontstaat, het vergt minder aandrijfvermogen en het brandstofverbruik blijft beperkt. TRILO biedt met de VCU 150 en VCU 200 twee types verticuteermachines aan die direct leverbaar zijn. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met uw Tuin & Park vertegenwoordiger van GroeNoord.

 

Ander nieuws

Juli 2022

2 juli 2022

Versterken van de voedselketen

1 juli 2022

Nieuwbouw GroeNoord Raalte

Juni 2022

30 juni 2022

T3rraCutta: egaliseren nieuwe stijl

29 juni 2022

Interview Anton de Jong, Managing Director Husqvarna Group

28 juni 2022

Interview Sander Uiterwijk, verhuurspecialist RentNoord

Alle nieuwsberichten