John Deere kondigt strategisch partnerschap aan met Agricon GmbH

21 oktober 2019

John Deere kondigt strategisch partnerschap aan met Agricon GmbH

 

Mannheim, 21. October 2019 – John Deere heeft vandaag bekendgemaakt dat het een strategisch partnerschap aangaat met Agricon GmbH. Met de samenwerking wil John Deere bestaande en toekomstige klanten betere digitale landbouwservices met Precision Ag-technologie bieden. De services worden aangeboden als agronomische FarmSight™-servicepakketten via de John Deere dealer.

 

Agricon is een vooraanstaande producent van oplossingen voor digitale plantenkwekerijen in Europa, GOS en NANME. De firma biedt landbouwbedrijven via digitale kweekservices en -technologieën ondersteuning om efficiënter gebruik te maken van hun machines, resources en werktijd.

De digitale oplossingen worden in samenwerking met Agricon aan klanten beschikbaar gesteld via het toonaangevende netwerk van distributiepartners van de John Deere dealers. Dankzij het partnerschap kunnen John Deere dealers de economische meerwaarde van de digitale technologie volledig tot zijn recht laten komen.

 

“John Deere streeft ernaar de onbetwiste leider op het gebied van Precision Ag te blijven en onderkent het belang van een juiste interpretatie van Precision Ag-gegevens”, zegt Denny Docherty, vicepresident Sales & Marketing. “Agricon beschikt over meer dan 20 jaar aan kennis over en ervaring met digitale landbouw. We kijken uit naar een hecht partnerschap dat ons de mogelijkheid biedt om onze hoogwaardige oplossingen voor verbonden machines en de Precision Ag-technologie verder te ontwikkelen, en ons dealernetwerk uit te breiden.”

 

Landbouwbedrijven verzamelen tegenwoordig enorme hoeveelheden gegevens, maar slagen er vaak niet in om deze informatie om te zetten in efficiënter gebruik van resources en maximalisering van de oogst. Hierin is Agricon juist gespecialiseerd.

 

“Je moet beginnen met het probleem”, legt Peer Leithold uit, CEO van Agricon GmbH. “Het is zaak de werkmethoden op te sporen die de efficiency beperken of de werkzaamheden van het landbouwbedrijf in de weg staan en deze door innovatie te verbeteren. Digitale technologieën bieden hier enorme mogelijkheden.”

 

Dankzij de samenwerking kunnen de capaciteiten van het toonaangevende John Deere Operations Center verder worden uitgebreid. Klanten profiteren van machines, velden, operators en ondersteuning die allemaal met elkaar verbonden zijn. Hiermee worden de voorwaarden geschept voor een volledig verbonden en geautomatiseerd landbouwbedrijf, waarbij klanten volledige controle behouden over hun gegevens.

Ander nieuws

Mei 2022

18 mei 2022

Het seizoen om te gaan verticuteren is weer begonnen

12 mei 2022

Kom naar de open dag in Emmeloord

6 mei 2022

Warmtecamera op trekker redt weidevogels en reeën

April 2022

14 april 2022

Ontdek de nieuwe Toyota Traigo 80

14 april 2022

De CEORA zorgt voor een nieuw tijdperk voor commercieel grasonderhoud

Alle nieuwsberichten