John Deere voert Nederlandse tractormarkt aan

8 april 2021

Dealer van Morgen-strategie leidt tot hoger marktaandeel

Walldorf, 8 maart 2021 - Tien jaar na de invoering van de Dealer van Morgen-strategie hebben de John Deere-dealers het hoogste marktaandeel in tractoren verwezenlijkt. Volgens de recent gepubliceerde verkoopcijfers van Fedecom-tractoren voor kalenderjaar 2019 stond John Deere aan kop met 649 tractoren, 49 units meer dan de nummer 2.

Na in 2010 afscheid te hebben genomen van het importeur- en subdealerbusinessmodel heeft John Deere in het kader van de Dealer van Morgen-strategie een netwerk van acht dealers opgezet, ondersteund door een verkoopkantoor in Horst. Het doel hiervan was om grotere dealergroepen op te bouwen met meer capaciteit om Nederlandse klanten te adviseren, te financieren en te ondersteunen bij het optimaliseren van hun bedrijfsactiviteiten. 'Onze Nederlandse dealers zijn de uitdaging aangegaan te fuseren en te groeien, zowel in grootte als in - vooral digitale - capaciteit om onze klanten in Nederland beter te kunnen ondersteunen,' zegt Dirk Berning, Divisie business manager bij John Deere Walldorf International Sales. 'Daarmee kunnen wij nu meer klanten overtuigen met een combinatie van de laatste John Deere producten en AG precisieoplossingen, samen met steeds proactievere lokale ondersteuning.'

Momenteel worden John Deere klanten in Nederland door drie dealergroepen ondersteund: GroeNoord, Kraakman en Geert Jan de Kok, die elk meerdere plaatselijke vestigingen hebben om dicht bij de klant te zijn. 'Wij zijn onze Nederlandse klanten dankbaar voor hun vertrouwen en steun terwijl wij dit traject hebben doorlopen,' zegt Menko Boersma, Algemeen Directeur van GroeNoord. 'Wij zijn nu beter dan ooit gepositioneerd om onze Nederlandse klanten te ondersteunen in hun groeiproces, zowel met machines als met databeheer,' aldus Lex Zandbergen, Algemeen Directeur van Kraakman. 'En met onze unieke „connected support” mogelijkheden kunnen wij ervoor zorgen dat onze klanten hun bedrijf kunnen runnen met minder storingen en meer uptime dan ooit,' aldus Geert Jan de Kok, Algemeen Directeur van Geert Jan de Kok. 

Ander nieuws

September 2021

23 september 2021

Roberine herziet F3- en R3-klepel- en kooimaaier

16 september 2021

WUR neemt eerste Toyota waterstofheftruck in gebruik

Augustus 2021

31 augustus 2021

Demo stoppelbewerking en inzaai van groenbemesters

31 augustus 2021

Nieuw: AVR Spirit 7200

19 augustus 2021

Nieuwe Modellen Zelfrijdende Veldhakselaars met JD18X-motor

Alle nieuwsberichten