JOZ Mestschuiven

Met meer dan 60 jaar ervaring in de mestafvoertechniek heeft JOZ ook verschillende mestschuiven ontwikkeld. Wilt u meer informatie over de mestschuiven van JOZ? Laat uw gegevens dan achter in onderstaand contactformulier.

Neem contact op

Multischuif

De multischuif bestaat uit verschillende gietstaaldelen welke eenvoudig te vervangen zijn. Dit zorgt voor een onbeperkte levensduur en minimale onderhoudskosten. De slijtdelen van de multischuif zijn voorzien van visuele stijlindicatoren waardoor u ze tijdig kunt vervangen en de werking van de multischuif niet afneemt. Door de voorarmen van de hoofdarmen van de schuif naar voren te knikken wordt ervoor gezorgd dat mest naar het midden van de schuif glijdt. Ook wanneer er veel droog boxstrooisel op de stalvloer ligt. 

multischuif

Combischuif

Speciaal voor stallen met (semi) dichte vloeren heeft JOZ de combischuif ontwikkeld. Bij deze combischuif zit aan weerzijdes van de centrale trekslede een hoofdklep. Deze staan tijdens het schuiven verticaal en klappen omhoog wanneer de schuif terug gaat. Dit zorgt ervoor dat de schuif door de mest terug getrokken kan worden waarbij er bijna geen mest wordt meegenomen. Welke combischuif geschikt is voor uw stal is afhankelijk van de situatie. In totaal heeft JOZ vijf soorten combischijven.

Meer lezen

Roosterschuif

De roosterschuif wordt vooral gebruikt op roostervloeren en een aantal emissiearme vloeren. Deze roosterschuif wordt geleverd met rotoren aan de zijkant die ervoor zorgen dat obstakels aan de zijkant van de mestgang ontweken kunnen worden. De roosterschuif is beschikbaar met een ketting, kabel of touw. Met de berubberde roosterschuif en de gegalvaniseerde rotorschuif zijn er twee type roosterschuiven.

Meer lezen

Flexschuif

De flexschuif klapt in tegenstelling tot de vouwschuif niet geheel maar gedeeltelijk in. Daarnaast heeft de flexschuif maar anderhalve meter nodig om weer volledig te spreiden wat ervoor zorgt dat er maar een klein deel van de vloer niet wordt meegepakt. De flexschuif is er in twee types: de standaard flexschuif en de flexschuif met E-rubber.

Meer lezen

Vouwschuif

De meest robuuste mestschuif is de vouwschuif. Deze is er in twee types: de standaard vouwschuif en de HDX vouwschuif.

Meer lezen

Wij adviseren u graag

Wij staan u graag te woord om u verder te helpen met uw vragen. Graag zijn we uw sparringpartner en daarom staan wij altijd open voor een gesprek.