Registratie- en kentekenplicht

Laat u ontzorgen

Vanaf 1 januari 2021 treedt de wet Registratie en kentekenplicht (land)bouwvoertuigen in werking. Begrijpelijk is, dat deze aanvragen om te voldoen aan de wet, extra werk met zich mee brengt. GroeNoord biedt u hierom zoveel mogelijk assistentie en ondersteuning aan omtrent registratie en kentekenplicht.

 

Per 1 januari 2021 gaat de wet Registratie- en kentekenplaatplicht in. Hieronder staat overzichtelijk op welke datum, welke stap van de Wet wordt ingevoerd.

1 januari 2021
Nieuwe (land)bouwvoertuigen moeten goedgekeurd en geregistreerd worden en voorzien van een kentekenplaat. De maximumsnelheid voor (land)bouwvoertuigen gaat dan omhoog van 25 km. per uur naar 40 km. per uur.

1 januari t/m 31 december 2021 (conversie-periode)
Bestaande (land)bouwvoertuigen moeten geregistreerd worden en kunnen optioneel een kentekenplaat aanvragen.

1 mei 2021
Vanaf 1 mei 2021 wordt gestart met APK-keuringen van trekkers met een constructiesnelheid vanaf 40 km. per uur.

1 januari 2025
De kentekenplicht geldt vanaf 1 januari 2025 voor alle (land)bouwvoertuigen op de openbare weg.

Overgangsperiode
(Land)bouwvoertuigen die voor 1 januari 2025 gebruik willen maken van de snelheidsverhoging of een ontheffing willen aanvragen, hebben een kentekenplaat nodig.

Per 1 januari 2021 dient u uw (land)bouwvoertuigen te registreren en te voorzien van kenteken. Dit traject kunnen wij u ontzorgen!

Laat uw gegevens achter en wij zullen de registratie en kentekening van uw machinepark uit handen nemen. Alle (land)bouwvoertuigen van uw bedrijf worden geregistreerd voor u én wordt voorzien van kentekenplaat, dit allemaal conform de wet- en regelgeving.

Interesse? Dan kunt u zich nu aanmelden.
Na 1 januari 2021 wordt er contact met u opgenomen om een afspraak te maken, voor het registreren en kentekenen van uw machinepark.


De Fedecom heeft een Beslisboom voor (land)bouwvoertuigen samengesteld, deze handige tool kunt u raadplegen of uw voertuig kentekenplichtig is. Volg de toolstappen om te bepalen of uw (land)bouwvoertuig een kenteken nodig is:

Open de Beslisboom

Wij begrijpen dat u vragen heeft naar aanleiding van de Wet Registratie en Kentekenplicht. Hiermee kunt u bij ons terecht en waar nodig assisteren wij u graag.

Wij helpen u graag verder
Heeft u nog verdere vragen? Stuur deze naar kenteken@groenoordbv.nl. Of laat hieronder uw gegevens achter en wij ontzorgen u voor uw bedrijf.

 

Interesse? Dan kunt u zich nu aanmelden

Na 1 januari 2021 wordt er contact met u opgenomen om een afspraak te maken, voor het registreren en kentekenen van uw machinepark.