Landbouwmachines

De schaalvergroting van het landbouwbedrijf werd en wordt steeds groter, het aantal bedrijven neemt hierbij af. Om iedereen van eten te kunnen blijven voorzien, zal er behalve meer oppervlakte en gentechnologie, een enorme productiviteitverbetering moeten plaatsvinden met behulp van precisielandbouw. Uitdagende ontwikkelingen, maar Nederlandse boeren staan bekend als de meest geavanceerde producenten in de akkerbouw en veehouderij.

GroeNoord blijft continue kijken naar innovaties en ontwikkelingen in de landbouw, vooral gericht op het goed bedienen van de klant. Hierbij zijn de specialisaties van GroeNoord: RentNoord en FarmSight erg belangrijk. Door in onze mensen te investeren is de kennis en kunde van onze monteurs onderscheidend. Zo kunnen we met onze service en dienstverlening onze klanten ontzorgen. Met 19 vestigingen zijn we altijd dichtbij en kunnen we proactief inspelen op uw servicebehoefte.

Onze merken

John Deere is al jarenlang een begrip op het gebied van tractors en landbouwmachines. GroeNoord is de grootste John Deere-dealer in Nederland. Vanzelfsprekend hebben we een zeer kwalitatief en compleet aanbod van de wereldmarktleider aan tractors en landbouwmachines in ons assortiment.


Dealer in: Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland, Overijssel en Gelderland
Tractoren
Veldspuiten
(Balen)persen
Voorlader
Maaidorsers
Maaier-kneuzers
Zelfrijdende veldhakselaars

De service en verkoop van de gerenommeerde AVR-machines verzorgt GroeNoord vanuit alle zes de noordelijke provincies. AVR is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van machines voor de aardappelteelt: van poottechniek, frezen, rooimachine tot stortbakken en hallenvullers.


Dealer in: Groningen, Noord Oost Friesland, Drenthe, Flevoland, Overijssel en Gelderland
Grondbewerking
Pootmachines
Loofklappers
Rooiers
Inschuren

RMH Voermengwagens staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en lange levensduur. De voermengwagens zijn het resultaat van ruime ervaring, lange ontwikkeling en hoogwaardige technologie. Dat ziet u terug in de praktijk.


Dealer in: Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland, Overijssel en Gelderland
Voermengwagens

De Duitse machinefabrikant LEMKEN is een specialist in de professionele akkerbouw op het gebied van grondbewerking, zaaien en gewasbescherming. Het aanbod in landbouwmachines weerspiegelt kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare techniek met een hoog prestatievermogen en past daarom uitstekend in het merk-assortiment van GroeNoord.


Dealer in: Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Gelderland
Ploegen
Stoppelbewerking
Zaaibedbereiding
Zaaien

GroeNoord verkoopt exclusief het A-merk JOZ dat technologisch hoogwaardige producten ontwikkelt en levert. Met een breed en compleet assortiment van mestafvoermachines past JOZ goed binnen de A-merken van GroeNoord. Veehouderij-klanten kunnen met hun machinerie terecht bij het speciale Serviceteam JOZ van GroeNoord. Een vakkundige en gemotiveerd team op het gebied van mestafvoertechnieken.


Dealer in: Groningen, Friesland, Drenthe en Flevoland
Voeraanschuifrobots
Mestrobots
Mestschuiven
Royal Mat
Rondgaand ketting systeem

De producten van het Duitse merk Kramer kenmerken zich door geavanceerde technologie en de hoogste kwaliteit. De wielladers en verreikers zijn uniek in de markt door het gebruik van het vierwielstuur. Kramer heeft een uitstekende reputatie vanwege het innovatief vermogen en veelzijdigheid van de machines.


Dealer in: Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland, Overijssel en Gelderland
Wielladers
Telescopische wielladers
Verreikers

Veenhuis Machines is, met nieuwe technieken en ontwikkelingen op het gebied van mestaanwending, toonaangevend. Veenhuis ontwikkelt, ontwerpt en produceert systemen en producten die landbouwers laten profiteren van organische mest en haar nutriënten daarin.


Dealer in: Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland, Overijssel en Gelderland
Mest transporteren
Mest accesoires
Mest aanwenden
Mest bewerken

Schuitemaker biedt een breed pakket aan professionele landbouwmachines voor voederwinning en voeren voor de loonwerker en moderne veehouder. Door jarenlange ervaring, gecombineerd met een ijzersterk imago, heeft het inmiddels een vooraanstaande positie in de markt. De kracht van alle Schuitemaker producten is met name de eenvoud en het gemak voor de gebruiker.


Dealer in: Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland, Overijssel en Gelderland
Voerwinning
Voeren

Al meer dan 50 jaar ontwikkeld Bos machines voor de professionele gebruiker in sloot- en bermonderhoud, en grondverzet en -egalisatie. Daarnaast streeft Bos ernaar om de klant een totaaloplossing te bieden.


Dealer in: Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland, Overijssel en Gelderland
Grondverzet en egalisatie
Frezen
Sloot- en bermonderhoud

Vicon, dat al meer dan 100 jaar landbouwmachines produceert, is uitgegroeid tot een internationaal bedrijf. De machines die GroeNoord van Vicon in het assortiment heeft, kenmerken zich door hun robuustheid, compacte transportmogelijkheden, eenvoudige bediening en hoge werkcapaciteit.


Dealer in: Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland, Overijssel en Gelderland
Strooiers
Hooibouwmachines
Opraapwagens
Precisielandbouw oplossingen

GroeNoord is in Nederland exclusief importeur van het merk Stronga. De Stronga BL-serie is in samenwerking voor de Nederlandse boer ontwikkeld, een echt Nederlandse kiepwagen. De machines van Stronga zijn van het hoogste niveau wat betreft kracht, levensduur en hoge restwaarden. Het zijn producten van hoge kwaliteit gecombineerd met modern ontwerp tegen een zeer concurrerende prijs.


Importeur voor Nederland
Kipwagens

VHM Machinery stemt machines af op specifieke wensen en situaties. Met een achtergrond in techniek, werktuigbouwkunde, landbouw en industrie ontwikkelt VHM slimme en kostenbesparende systemen. Meer rust in de schuur, efficiënte kisthandling met zorg voor het product, eenvoudig in gebruik en modulair. Dat zijn de kernwaarden van de VHM-machines die GroeNoord in het assortiment heeft.


Dealer in: Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland, Overijssel en Gelderland
Kistenverwerking
Kistenkantelaars

MagGrow is een driftreducerende techniek op basis van een statisch magnetisch systeem. De techniek werkt zonder bewegende delen of elektronica en is onderhoudsarm. Het kan op vrijwel ieder merk en type landbouwspuit gemonteerd worden. Daarbij kan het systeem worden overgezet op een nieuwe spuit en dat maakt MagGrow een waardevaste investering.

Voor meer informatie over MagGrow en de toepassing ervan op uw bedrijf, kunt u natuurlijk contact met ons opnemen.


Dealer in: Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland, Overijssel en Gelderland

BAUER-machines staan voor kwaliteitsmachines met een hoog bedieningscomfort, hoge betrouwbaarheid en een hoog rendement. GroeNoord heeft daarom de BAUER-beregeningsmachines in het assortiment. De BAUER-beregeningsmachines zijn er in diverse modellen en hierdoor overal inzetbaar.


Dealer in: Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland, Overijssel en Gelderland
beregeningsinstallatie

Carré is full-liner op het gebied van mechanische onkruidbestrijding en daarmee kan GroeNoord zich profileren als partner voor mechanische onkruidbestrijding. De mogelijkheden zijn zowel voor biologisch als gangbaar, de specialistische kennis en professionele service, maatwerkoplossingen van Carré te betrekken als het gaat om mechanische onkruidbestrijding.


Dealer in: Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland, Overijssel en Gelderland
ECONET precisieschoffels
ROTANET rotowiedeggen
SARCLERSE wiedeggen

GroeNoord blijft altijd kijken naar nieuwe innovaties en ontwikkelingen, vooral in het goed bedienen van de klant. Door te investeren in research en development - het verbeteren van bestaande systemen, nauwkeurigere aansturing, specialistische aanpassingen aan machines - spelen wij in op de vraag van de markt. Dat vraagt om specialistische kennis en kunde van de medewerkers en daarmee is GroeNoord onderscheidend. Daardoor kunnen wij u, onze klant de beste service bieden.


Dealer in: Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland, Overijssel en Gelderland
HEMP harvesting solutions (hennepteelt)
Xweeder (kerstbomen-teelt)

In beeld

Met het nieuwe concept tractor van John Deere met vier rupsen is er de afgelopen weken een demotour gedaan door het werkgebied van GroeNoord.

Meer video's

Tijdelijk een extra machine nodig? RentNoord helpt.

Onverwacht schade aan één van de machines? Trekker-tekort tijdens het oogsten? Tijdelijk een vorkheftruck nodig? RentNoord biedt een oplossing voor storingen, seizoenspieken en onverwachtse kosten. Ga voor informatie, ons aanbod en het reserveren van een machine naar de pagina van RentNoord.

Meer over rentnoord

Machines optimaal inzetten? FarmSight ondersteund.

Met FarmSight biedt GroeNoord producten, service en oplossingen op maat om machines optimaal in te zetten en kosten te verlagen. Ook bij de uitvoering op het gebied van precisielandbouw.
Meer weten over wat FarmSight doet, met welke innovaties ze bezig zijn en wat de afdeling FarmSight voor u kan betekenen? Ga hierover naar de pagina van FarmSight.

Meer over FarmSight