Oorsprong

12 augustus 2017

De wereldwijde vraag naar voedsel neemt de komende decennia enorm toe. Om iedereen van eten te kunnen blijven voorzien, zal er behalve meer oppervlakte en gentechnologie, een enorme productiviteitverbetering moeten plaatsvinden met behulp van precisielandbouw. Nederlandse boeren staan bekend als de meest geavanceerde producenten in de akkerbouw en veehouderij. De schaalvergroting van het landbouwbedrijf werd en wordt steeds groter, terwijl verwacht wordt dat het aantal bedrijven in 18 jaar gehalveerd is.

 

GroeNoord

GroeNoord ging in 2011 van start met de implementatie van de strategie van John Deere, Dealer of Tomorrow. Deze strategie betekent: schaalvergroting binnen het dealernetwerk, een sterke reductie van het aantal dealers en behoud van het aantal vestigingen dichtbij de klant. GroeNoord is de grootste John Deere-dealer in Nederland, het merk dat in de landbouwtechniek een behoorlijke voortrekkersrol heeft.

 

Historie

GroeNoord wil dichtbij de klant blijven staan en dat lukt met een groeiende organisatie. Van oorsprong is GroeNoord een fusie- bedrijf. Een samenwerkingsverband waarbij vaste gezichten steeds zoveel mogelijk zijn meegegaan. Een tijdlijnoverzicht:

 

Boersma

Familiebedrijf uit Zijldijk, werd in 1975 John Deere-dealer. In 2010 nam Menko Boersma het bedrijf als vierde generatie over, tezamen met de John Deere-dealer in Groningen. Menko Boersma is de huidige algemeen directeur bij GroeNoord.

 

Popken

Familiebedrijf uit Smilde, is sinds 1988 officieel John Deere-dealer. Jos Popken komt uit de vierde generatie van de familie Popken en heeft vandaag de dag de dagelijkse leiding over de verkoop van landbouwmachines.

 

Jansen & Meppelink

Familiebedrijf uit Dalen en John Deere-dealer sinds 1989. Naast het Landbouw-dealerschap van John Deere, werd  Jansen & Meppelink in 1999 ook officieel John Deere-dealer voor Tuin & Park. Erik Jansen, uit de tweede generatie, is op dit moment vertegenwoordiger veehouderij in Dalen.

 

Spriensma

Familiebedrijf dat in 1995 startte met de specialisatie in John Deere. In 2012 sloot Spriensma te Oldehove zich aan bij GroeNoord en drie broers zijn er nog steeds werkzaam. Aart Spriensma heeft de verantwoording over de afdelingen RentNoord, Gebruikt Materiaal en FarmSight.

 

Oude-Pekela

In 2012 werd de eerste gezamenlijke vestiging van  GroeNoord geopend in Oude-Pekela. Door op deze plek een vestiging te openen, was er een goede spreiding in het gebied. GroeNoord kon bij iedere klant binnen een half uur op de stoep staan. Na twee jaar werd de werkplaatscapaciteit verdubbeld om alle klanten goed te kunnen bedienen.

 

Greve

Begin dit jaar, 2017, sloot van-oorsprong-familiebedrijf  Greve zich aan bij GroeNoord. Sinds 2002 is Greve dealer van  John Deere en in 2011 nam Greve, DEM Akkrum over.  Ton Blankvoort, schoonzoon van de familie Greve, heeft de dagelijkse leiding over Tuin & Park.

 

Dat GroeNoord in Nederland en zelfs in Europa bekend staat als zeer vooruitstrevende dealer maakt ons trots. Deze positie wil GroeNoord behouden en dan is goede klanttevredenheid erg belangrijk. GroeNoord richt zich op de verbetering van kwaliteit en competenties op het gebied van gespecialiseerde dienstverlening en ondersteuning. Dat doen we door te investeren in medewerkers, medewerkerstevredenheid en klantgerichtheid.

Ander nieuws

September 2023

28 september 2023

De GroeNoord Jubileum Veiling is geopend

7 september 2023

ZOMERTOUR - Bij Loonbedrijf Ten Voorde in Terwolde

Augustus 2023

15 augustus 2023

ZOMERTOUR - Bij Bouma in Workum

Juli 2023

18 juli 2023

ZOMERTOUR - Bij Voorwinden in Usquert

6 juli 2023

ZOMERTOUR - Bij Agrar Services Termaat Terpac in Putten

Alle nieuwsberichten