Nieuw in ons assortiment: de emissievrije zero-turn maaier van Ariens

21 mei 2021


Zonder uitstoot en lawaai maaien? Dat kan met de Ariens Zenith E elektrische zero-turn maaier. Deze maaier levert topprestaties op het gebied van duurzaamheid, innovatie, design en comfort.

Voordelen van de elektrische zero-turn maaier

De Zenith E wordt aangedreven door de eerst verwisselbare lithium-ion batterij in de branche waardoor er sprake is van het zogenaamde accu-snelwisselsysteem. De accu’s zijn makkelijk te wisselen zonder gereedschap. Hierdoor is je maaicapaciteit in principe oneindig. Een bijkomend, maar niet onbelangrijk voordeel is dat de accu’s loodvrij zijn.

Doordat er geen sprake is van uitstoot bij deze zero-turn maaier, zijn hoge brandstofkosten verleden tijd. Ook heb je minder onderdelen nodig. Geen riemen, filters of olie meer. Naast dat de brandstofkosten er niet meer zijn, gaan de onderhoudskosten ook een stuk naar beneden. Met de acculading kan je tot maar liefst 62.726 vierkante meter emissievrij maaien. En doordat de accu’s snel te wisselen zijn, is de maaicapaciteit in principe oneindig.

Toepassingen

Doordat de elektrisch zero-turn maaier stil en krachtig is, kan er op nog meer plekken gemaaid worden. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker gevonden en zo zullen meer bedrijven kiezen voor een groene maaier. Een voorbeeld hiervan zijn gemeentes, parken en openbare ruimtes. Voor scholen, universiteiten en ziekenhuizen is een elektrische maaier ideaal vanwege de stilte. 

Bent u geïnteresseerd in deze emissievrije zero-turn maaier? Neem dan contact op met uw Tuin & Park vertegenwoordiger om de mogelijkheden te bespreken of om een demonstratie aan te vragen.

Ander nieuws

September 2021

16 september 2021

WUR neemt eerste Toyota waterstofheftruck in gebruik

Augustus 2021

31 augustus 2021

Demo stoppelbewerking en inzaai van groenbemesters

31 augustus 2021

Nieuw: AVR Spirit 7200

19 augustus 2021

Nieuwe Modellen Zelfrijdende Veldhakselaars met JD18X-motor

5 augustus 2021

John Deere brengt de grootste getrokken veldspuit ooit op de markt

Alle nieuwsberichten