Nieuwbouw GroeNoord Akkrum

13 november 2020

In april dit jaar brandde, tot ieders schrik, de GroeNoord-vestiging Landbouw Akkrum tot de grond toe af. Gelukkig was de afdeling Landbouw, dankzij efficiënte samenwerking, weer snel operationeel in de Tuin & Park-vestiging van GroeNoord aan de overkant van de weg. Sinds een aantal maanden huisvesten de afdelingen nu samen in het pand aan de Feansterdyk 49. Ondertussen is bekeken hoe GroeNoord Akkrum in de toekomst verder gaat en zijn de mogelijkheden geïnventariseerd.

De eerste vraag die de directie van GroeNoord zich stelde was: wordt het nieuw te bouwen pand weer alleen een Landbouw-vestiging? Het antwoord was ‘nee’. GroeNoord Akkrum wordt niet opnieuw verspreid over twee locaties. Aan de Spikeboor 3, waar de vestiging is afgebrand, komt een nieuw pand voor de GroeNoord-afdelingen Landbouw, JOZ en Tuin & Park. Inmiddels hebben de verschillende betrokken partijen - aannemer, verzekeraar en pandeigenaar - hun akkoord gegeven voor de nieuwbouw.

Verdubbeling

Aart Spriensma heeft het nieuwbouwplan met de medewerkers van GroeNoord Akkrum doorgenomen en hen daarbij de eerste bouwtekeningen laten zien. De nieuwbouw wordt een mooi, ruim pand, voorzien van de modernste technieken en maatvoeringen en zal daarmee helemaal voldoen aan alle eisen van deze tijd. Qua vloeroppervlak zal het pand bijna een verdubbeling zijn ten opzichte van het oude pand: het wordt 30 meter breed, 48 meter lang en acht meter hoog. Inderdaad, er komt een tweede verdieping op.

4 werkplaatsen

Het wordt een ruime tweede verdieping. Want daar bevinden zich straks de kantoren, de kantine én een deel van de showroom van Tuin & Park. Tezamen met het gedeelte op de begane grond krijgt Tuin & Park een prachtige, royale showroom. De nieuwe GroeNoord-vestiging krijgt een modern, ruim magazijn met een uitstekende voorraadvoorziening. Verder komen er maar liefst vier werkplaatsen: voor Tuin & Park, JOZ-mestverwerking, constructiewerk en voor landbouwtractoren- en werktuigen. In deze laatste werkplaats komt bovendien een luxe bovenloopkraan voor de plaatsing en verplaatsing van machines. De huidige kapschuur, die geen schade opliep bij de brand, wordt verplaatst. Hiermee zal het terrein voldoende oppervlakte bieden voor een mooie grote buitenruimte rondom het nieuwe pand.

Planning

De bouw is inmiddels van start gegaan. De eerste palen voor het fundament zijn geslagen en de verwachtte oplevering is 1 mei 2021. De bouwtekening hierboven geeft een indruk van het gevelaanzicht van het nieuwe GroeNoord Akkrum. Tot de verhuizing naar de nieuwe vestiging zijn GroeNoord Akkrum Tuin & Park, Landbouw en JOZ gehuisvest aan de Feansterdyk 49.

 

Ander nieuws

December 2023

1 december 2023

VIDEOTOUR - Bij Jansen Heeten loon- en grondverzet in Heeten

November 2023

16 november 2023

John Deere presenteert nieuwe zelfrijdende spuitmachine, de 300M

10 november 2023

VIDEOTOUR - Bij Schepel Agro in Hellum

9 november 2023

Agritechnica 2023 - Waar staan onze merken?

Oktober 2023

14 oktober 2023

ZOMERTOUR - Bij Sterkenburgh in Schraard

Alle nieuwsberichten