Nieuwbouw GroeNoord Raalte

3 juli 2022

Tussen Heino en Almelo, op zo’n 7 kilometer van de huidige GroeNoord-vestiging Luttenberg, wordt een nieuwe vestiging van GroeNoord gebouwd: GroeNoord Raalte. Aan de Almelosestraat 83M komt een nieuw pand voor de GroeNoord-afdelingen Landbouw en Tuin & Park en een apart gedeelte voor Giant.

GroeNoord huurt het huidige pand in Luttenberg en dit voldoet niet meer aan de ontwikkeling die GroeNoord voor ogen heeft. Het nieuwe pand, dat Luttenberg 100% gaat vervangen, komt in eigen beheer. Daarmee kan een moderniserings- en efficiëntieslag gemaakt worden, gecombineerd met de uitbreiding van het Giant-dealerschap/-importeurschap.

Energieneutraal

Het nieuwe mechanisatiebedrijf, dat op een mooie zichtlocatie komt, wordt volledig energieneutraal. Gasloos, zonnepanelen; de nieuwbouw zal helemaal voldoen aan alle eisen van deze tijd. Met een extra verdieping is de totale oppervlakte 1.800 m2.

Landbouw en Tuin & Park

Voor Landbouw en Tuin & Park is de royale werkplaats straks voorzien van de modernste technieken en maatvoeringen. In de showroom van Tuin & Park krijgen de Husqvarna-producten voor bos, tuin en park voor particulieren en professionals een mooie plek. De landbouwwerkplaats wordt helemaal voorbereid op APK 3-keuringen, met onder andere een gecertificeerde remmentestbank.

Giant

Een aparte deel van de nieuwbouw wordt ingericht enkel voor Giant, inclusief een Giant-werkplaats. Het is de bedoeling dat er, behalve de showroom, een experience-gedeelte komt. Hier kunnen klanten een Giant-machine op verschillende manieren zelf uitproberen. Dit betekent dat ze daadwerkelijk een nieuwe Giant-shovel kunnen ervaren door bijvoorbeeld zand te scheppen.

Planning

Loonbedrijf Mulder Eykelkamp uit Zwolle heeft de grondwerkzaamheden verricht, waardoor De Boer Staalbouw het fundament inmiddels kon realiseren. Ondanks enige vertraging, is de verwachtte oplevering medio november. Het streven is om voor het eind van dit jaar de verhuizing en inrichting af te ronden. De inventaris uit Luttenberg die overblijft wordt daarna op een veiling aangeboden. De impressietekening geeft een indruk van het nieuwe GroeNoord Raalte.

Ander nieuws

Juli 2022

8 juli 2022

INNOVEREN in plaats van SANEREN

5 juli 2022

Nieuw GLB 2023

4 juli 2022

Interview Anton de Jong, Managing Director Husqvarna Group

2 juli 2022

Interview Sander Uiterwijk, verhuurspecialist RentNoord

1 juli 2022

T3rraCutta: egaliseren nieuwe stijl

Alle nieuwsberichten