Nieuwbouw GroeNoord Raalte

3 juli 2022

Tussen Heino en Almelo, op zo’n 7 kilometer van de huidige GroeNoord-vestiging Luttenberg, wordt een nieuwe vestiging van GroeNoord gebouwd: GroeNoord Raalte. Aan de Almelosestraat 83M komt een nieuw pand voor de GroeNoord-afdelingen Landbouw en Tuin & Park en een apart gedeelte voor Giant.

GroeNoord huurt het huidige pand in Luttenberg en dit voldoet niet meer aan de ontwikkeling die GroeNoord voor ogen heeft. Het nieuwe pand, dat Luttenberg 100% gaat vervangen, komt in eigen beheer. Daarmee kan een moderniserings- en efficiëntieslag gemaakt worden, gecombineerd met de uitbreiding van het Giant-dealerschap/-importeurschap.

Energieneutraal

Het nieuwe mechanisatiebedrijf, dat op een mooie zichtlocatie komt, wordt volledig energieneutraal. Gasloos, zonnepanelen; de nieuwbouw zal helemaal voldoen aan alle eisen van deze tijd. Met een extra verdieping is de totale oppervlakte 1.800 m2.

Landbouw en Tuin & Park

Voor Landbouw en Tuin & Park is de royale werkplaats straks voorzien van de modernste technieken en maatvoeringen. In de showroom van Tuin & Park krijgen de Husqvarna-producten voor bos, tuin en park voor particulieren en professionals een mooie plek. De landbouwwerkplaats wordt helemaal voorbereid op APK 3-keuringen, met onder andere een gecertificeerde remmentestbank.

Giant

Een aparte deel van de nieuwbouw wordt ingericht enkel voor Giant, inclusief een Giant-werkplaats. Het is de bedoeling dat er, behalve de showroom, een experience-gedeelte komt. Hier kunnen klanten een Giant-machine op verschillende manieren zelf uitproberen. Dit betekent dat ze daadwerkelijk een nieuwe Giant-shovel kunnen ervaren door bijvoorbeeld zand te scheppen.

Planning

Loonbedrijf Mulder Eykelkamp uit Zwolle heeft de grondwerkzaamheden verricht, waardoor De Boer Staalbouw het fundament kon realiseren. Per 1 januari zullen we officieel verhuizen naar de Almelosestraat 83M te Raalte. De inventaris uit Luttenberg die overblijft wordt op een veiling aangeboden. De impressietekening onderaan het artikel geeft een indruk van het nieuwe GroeNoord Raalte.

Actie

In verband met de verhuizing zal er tot 23 december uitverkoop zijn in de GroeNoord-shop in Luttenberg. Hierbij kunt u profiteren van 50% op alle artikelen met uitzondering van machines, olie en brandstof. Kom nu langs in Luttenberg want OP=OP!

Ander nieuws

November 2022

16 november 2022

Landbouwbeurs Leeuwarden - 7, 8 en 9 december

11 november 2022

Huisshow GroeNoord Goor - 1, 2 en 3 december 2022

Oktober 2022

27 oktober 2022

GroeNoord en Hogervorst gaan samenwerken op het gebied van Mazzotti

26 oktober 2022

Wij zijn aanwezig bij de Promotiedagen 2022

Augustus 2022

24 augustus 2022

AgroTechniek en GroenTechniek Holland 2022 - 14 t/m 17 september

Alle nieuwsberichten