Nieuwe inzichten en vooruitkijken

10 november 2020

In het afgelopen half jaar is een lege evenementenkalender, thuiswerken en anderhalve meter afstand houden het nieuwe normaal geworden. Voor iedereen is er iets veranderd, en iedereen moet op zijn of haar manier wennen aan deze veranderingen.

De termen ‘anderhalvemeter-maatschappij’ en het ‘nieuwe normaal’ komen vaak voorbij. Maar alles is relatief in deze tijd van de coronapandemie en het zijn hoe dan ook uitdagende tijden. Want in tegenstelling tot bijvoorbeeld veel overheidsinstellingen, is in veel agrarische sectoren thuiswerken nauwelijks mogelijk. De werkzaamheden bij akkerbouwers, veehouders en loonwerkers gaan door. Maar ook hier staat de gezondheid van medewerkers natuurlijk voorop, dus afstand houden en contacten beperken, dat spreekt voor zich. Dat geldt ook voor de eenmans- en gezinsbedrijven. Daardoor is de aanloop op het erf minder en even bijpraten met een kop koffie aan de keukentafel is minder aan de orde.

Stabiliteit

In de bedrijfsresultaten wordt de coronacrisis gevoeld door boeren en tuinders. Sommige markten vielen uit en een aantal prijzen daalden. Maar boeren en tuinders vormen in de kern een gezonde sector met een groot eigen vermogen en daar krijgt de crisis minder snel vat op. Het effect van de coronacrisis is tijdelijk en prijsschommelingen zijn er altijd in de sector. Agrariërs zijn nu eenmaal afhankelijk van weers- en wereldomstandigheden. Daarnaast is Nederland een toonaangevend exportland. Onder de streep draagt de agrarische sector voor 55 procent bij aan het Nederlandse handelsoverschot. Het aloude aanpassingsvermogen van boeren en de traditionele familiestructuren zorgen voor stabiliteit en zekerheid. Agrarische ondernemers kijken goed naar hun productieprocessen en ze kijken vooruit. Het gaat daarbij steeds meer om bijvoorbeeld kennis van gewassen, robotisering en kringlooplandbouw.

Welzijn voorop

Ook in de mechanisatie heeft de anderhalvemeter-samenleving vorm gekregen. Omdat de veldwerkzaamheden altijd door zijn gegaan, was het in de werkplaatsen in het algemeen druk vanwege onderhouds- en herstellingswerkzaamheden. Bij GroeNoord staan we dan ook niet stil. Wij blijven ons richten op gespecialiseerde dienstverlening en ondersteuning om u te ontzorgen. Wel met het welzijn van onze medewerkers en klanten voorop, dus op gepaste wijze. Waar mogelijk proberen we onze klanten op afstand te ondersteunen. Altijd op zoek naar betrouwbare oplossingen, vermijden we risico’s en kunnen we onze mensen een veilige en gezonde werkomgeving bieden.

Vooruitkijken

Want onze kracht zit ‘m in onze mensen. Zij zijn het onderscheidend vermogen van GroeNoord en daarom investeren wij continu in onze medewerkers. En niet alleen in eigen mensen, ook in nieuwe medewerkers. Want door vooruit te kijken kunnen we de huidige inzichten vertalen naar de toekomst. Continu met het oog op nieuwe innovaties, zodat we onszelf en onze producten doorontwikkelen. Dus nemen we vakmensen, goede monteurs en bevlogen vertegenwoordigers aan. Zo kan GroeNoord - nu én straks - blijven bijdragen aan de continuïteit van uw bedrijfsvoering en uw resultaat.

 

GroeNoord
Onze Mensen Onze Kracht

Ander nieuws

Augustus 2022

24 augustus 2022

AgroTechniek en GroenTechniek Holland 2022 - 14 t/m 17 september

22 augustus 2022

Wij staan op de Maisdag 2022

Juli 2022

8 juli 2022

INNOVEREN in plaats van SANEREN

5 juli 2022

Nieuw GLB 2023

4 juli 2022

Interview Anton de Jong, Managing Director Husqvarna Group

Alle nieuwsberichten