Nieuwe zelfrijdende veldspuiten van John Deere

11 september 2019

Zelfrijdende veldspuitMannheim, 11 september 2019 – John Deere presenteert de nieuwe generatie zelfrijdende veldspuiten, geproduceerd in de John Deere fabriek in Horst, Nederland. Voor de nieuwe R4140i/R4150i hebben onze engineers de prestaties, precisie, veiligheid en het bestuurderscomfort verder verbeterd.

 

De focus van deze nieuwste ontwikkelingen lagen op het verbeteren van het vermogen van de veldspuit, met behoud van de hoogst mogelijke toepassingskwaliteit en een verbeterde bestuurdersomgeving. De hoogwaardig vormgegeven cabine heeft een bestuurdersinterface van de nieuwe generatie met volledig geïntegreerde technologie, zoals de John Deere universele 4640 display, bevestigd op een nieuwe armleuning.

 

JDLink telematica voor draadloze overdracht van data van en naar de veldspuit is standaard beschikbaar, inclusief gratis activering voor vijf jaar. Een nieuw lampenpakket verbetert het zicht in het donker, zowel tijdens het werk in het veld als tijdens het vullen van de veldspuit. Zo wordt de maximale productiviteit onder alle omstandigheden gewaarborgd. De nieuwe cabine is , afhankelijk van de eisen van de klant,  beschikbaar in twee specificatieniveaus en met optionele bestuurdersbescherming van categorie 4 om te voldoen aan de nieuwste veiligheidsrichtlijnen.

 

De R4140i/R4150i maakt gebruik van John Deere’s vooraanstaande PowrSpray oplossingssysteem, met directe snelheidsregeling voor snel vullen en zeer accurate toepassingssnelheden. In combinatie met het innovatieve, geautomatiseerde AirRinse systeem verlaagt dit het onbruikbare volume van het oplossingssysteem tot slechts 5 liter, voor maximale reinigingsprestaties.

 

Om te zorgen dat de verstuivers niet langer een beperkende factor zijn voor efficiënt spuiten, is ExactApply nu beschikbaar als optie op de nieuwe R4140i/R4150i. Met deze 'intelligente' oplossing, die al twee jaar beschikbaar is op Amerikaanse machines, is het mogelijk om de spuitdoppen zowel handmatig vanuit de cabine als automatisch te vervangen, afhankelijk van de toepassingsgraad en -snelheid. Hij kan ook de druppelgrootte behouden bij verandering van de snelheid via pulsbreedtemodulatie (PWM) tot 30 Hz.

 

Daarnaast zorgt bochtcompensatie bij activering van PWM dat de toepassingssnelheden consistent blijven over de gehele spuitboombreedte, zelfs wanneer de veldspuit wordt gedraaid. ExactApply bestuurt elke verstuiver afzonderlijk met behulp van op GPS gebaseerde Section Control. Dankzij ExactApply-technologie hoeft u minder te investeren in gewasbeschermingsproducten, wat tot € 6,-/ha kan schelen. Tegelijkertijd kan de opbrengst worden verhoogd met maximaal drie procent omdat onderdosering/overdosering tot een minimum kan worden beperkt.

 

Om de niet-productieve tijd op de weg te beperken, zijn de veldspuiten ook voorzien van een nieuwe transmissieoptie voor 50 km/h. De productie van de John Deere R4140i/R4150i zelfrijdende veldspuiten start in oktober 2019. De eerste machines worden begin 2020 bij de dealer verwacht.

Ander nieuws

September 2023

28 september 2023

De GroeNoord Jubileum Veiling is geopend

7 september 2023

ZOMERTOUR - Bij Loonbedrijf Ten Voorde in Terwolde

Augustus 2023

15 augustus 2023

ZOMERTOUR - Bij Bouma in Workum

Juli 2023

18 juli 2023

ZOMERTOUR - Bij Voorwinden in Usquert

6 juli 2023

ZOMERTOUR - Bij Agrar Services Termaat Terpac in Putten

Alle nieuwsberichten