Online reserveren: overzichtelijk, duidelijk en eenvoudig

15 mei 2020

RentNoord, dochterbedrijf van GroeNoord, werd in 2012 opgericht met een machinepark van vijftien verhuurtrekkers. Het verhuurbedrijf werd opgezet om een oplossing te kunnen bieden bij storingen, seizoenspieken en onverwachtse kosten. RentNoord wil het haar klanten zo gemakkelijk mogelijk maken en daarom blijft het bedrijf zich ontwikkelen en innoveren. Met een eigen naam en een eigen identiteit, heeft RentNoord sinds een jaar ook een eigen website. Op die website is het volledige verhuuraanbod terug te vinden.

 

Dat aanbod is breed en professioneel ingericht om klanten te kunnen bedienen vanuit de afdelingen Landbouw, Tuin & Park en Intern Transport. Het bestaat inmiddels behalve uit trekkers ook uit Gators, professionele gazonmaaiers en Toyota-heftrucks. “De vloot bestaat uit zo’n tot veertig trekkers in negen verschillende modellen met vermogens van 40 tot 220 kW. De modellen die goed in de verhuurmarkt liggen, zijn de relatief eenvoudige modellen 6120M met 88 kW en 6155M met 114 kW,” vertelt verhuurspecialist Jordy Lukken die het verhuurprogramma van RentNoord beheert.

 

Online reserveren

De website van RentNoord geeft een helder overzicht van alle materiaal en specificaties die bedoeld zijn voor de korte termijn-verhuur. Het aanbod wordt continu aangevuld en vernieuwd. Ook alle prijzen staan er aangegeven. “Dat is weliswaar concurrentiegevoelige informatie, maar transparantie vinden we belangrijker”, legt Jordy uit. Huren kan op elk moment, vanaf één dag, een week of zelfs een heel seizoen; de termijn kan op de duur van de werkzaamheden worden afgesteld. De reserveringtool is erg gemakkelijk in gebruik. De klant krijgt direct een prijscalculatie te zien. Volgens Jordy gaat het reserveren van een machine op de website van RentNoord net zo gemakkelijk als het online kopen van schoenen of het boeken van een vakantie. De reserveringen die de klant maakt op de website komen bij hem binnen. Jordy neemt vervolgens contact op met de klant, regelt de planning en zorgt voor het transport van de machine. “Het liefst krijgen we een reservering twee weken van tevoren binnen. Maar als het nodig is kunnen we heel snel leveren”.

 

Aannemers en agrarische loonbedrijven vormen de grootste klantgroep van RentNoord, gevolgd door akkerbouwers uit Flevoland en Drenthe, die tijdens de piekperiode een extra trekker nodig hebben. Jordy: “We zagen het afgelopen jaar een kleine stijging in de verhuur van tractoren. In het voor- en najaar zien we duidelijk een piek die zo’n acht weken duurt”. Melkveehouders zitten daarentegen nauwelijks in het klantenbestand van RentNoord. Zij hebben (te) korte werkpieken in het gras. “Een trekker voor de voermengwagen draait weliswaar elke dag, maar draait dan niet veel uren. De verhuurconstructie is dan minder interessant”.

 

Lange termijn-verhuur

Ook als een klant een machine zoekt met uitgebreide specificaties die wellicht niet op de website staat, regelt RentNoord de verhuur voor een langere termijn. Dit kan zelfs voor periodes langer dan vijf jaar. “Wij bestellen dan een nieuwe machine met de opties die de klant nodig heeft en rekenen precies uit wat deze machine per maand of per uur gaat kosten. Dit alles natuurlijk inclusief verzekering, onderhoud of andere onvoorziene kosten. Zo weet de klant vooraf exact wat de kosten tijdens de afgesproken periode zijn en is huren op deze manier naast kostenbesparend gelijk ook een manier om een machine een periode uit te proberen”.

 

Volgens GroeNoord ligt dat de focus van klanten steeds meer op het kostenbewust omgaan met kwalitatief duurzaam materiaal, goede ondersteuning en reparatie. Door de continue vergroting van de kennis van de agrarische markt en een actueel aanbod van machines, loopt RentNoord hierin voorop.

Ander nieuws

September 2023

28 september 2023

De GroeNoord Jubileum Veiling is geopend

7 september 2023

ZOMERTOUR - Bij Loonbedrijf Ten Voorde in Terwolde

Augustus 2023

15 augustus 2023

ZOMERTOUR - Bij Bouma in Workum

Juli 2023

18 juli 2023

ZOMERTOUR - Bij Voorwinden in Usquert

6 juli 2023

ZOMERTOUR - Bij Agrar Services Termaat Terpac in Putten

Alle nieuwsberichten