Passie voor techniek en landbouw hoort erbij

11 augustus 2017

Hij gunt het zichzelf nog af en toe om ‘te spelen’ met trekkers. “Zo houd ik feeling met de techniek”, zegt Bart Boer (32), chef werkplaats bij vestiging Dronten. “Al zijn het onze monteurs die echt verstand van zaken hebben. Sinds we deel uitmaken van GroeNoord, beschikken we door de uitwisseling tussen alle locaties nog makkelijker over de nieuwste kennis en inzichten. Zo blijven we het verschil maken met up-to-date service voor onze klanten.”

 Bart Boer in de werkplaats van Dronten

Service staat in Dronten altijd al op nummer één. “De klanten persoonlijk begroeten en ook echt weten wie ze zijn, daar hecht ik waarde aan”, vertelt Bart. “Het is belangrijk om hun wereld te ontdekken en de taal te spreken van agrarische ondernemers. Zij zijn zelf ook goed voorbereid en ze verwachten terecht dat wij weten waar we over praten. Landbouwmechanisatie is een essentieel onderdeel van hun bedrijfsvoering. Wij snappen hoe belangrijk het is dat zij over de juiste machines kunnen beschikken en snel geholpen worden bij storingen of andere vraagstukken.”

 

Nog steeds herkenbaar

Binnen GroeNoord denkt Bart de verwachtingen van klanten meer dan ooit te kunnen waarmaken. “We zijn toekomstklaar.  Eerlijk is eerlijk, ik was best kritisch over de fusie tussen Greve en  GroeNoord. Laten ze zich eerst maar eens bewijzen, dacht ik. Dat is snel gelukt. GroeNoord blijkt strak georganiseerd en vooral de heldere communicatie en onderlinge betrokkenheid zijn opvallend. Dat maakt ons als bedrijf sterker en daar profiteren de klanten van. De reacties hier waren overwegend positief, vooral omdat de vestigingen en de mensen gewoon blijven. De herkenbaarheid is er nog, maar dan met nog meer mogelijkheden.”

 

Modern wagenpark

Bart noemt als voorbeeld van nieuwe mogelijkheden RentNoord, de verhuurtak van GroeNoord. “Dat is een uitkomst voor akkerbouwers die op piekmomenten extra materieel nodig hebben. Voorheen verhuurden we weleens gebruikte  machines die we hadden staan, maar nu is er een modern wagenpark waar klanten hun voordeel mee kunnen doen zonder zelf extra te hoeven investeren. Want we praten wel over enorme bedragen in de landbouwmechanisatie. Een gemiddelde tractor kost al een ton. Dus het is absoluut een meerwaarde dat we vanuit GroeNoord ook een up-to-date aanbod hebben voor de verhuur.”

 

Snel in de vingers

De demovloot geeft agrarisch ondernemers de kans om moderne machines eens uit te proberen. “Ze testen ook weleens bij elkaar, want zo’n aankoop gaat niet over één nacht ijs. De technische mogelijkheden veranderen in rap tempo, waardoor landbouwers nog bewustere keuzes moeten maken. In de werkplaats willen we nieuwe series zo snel mogelijk begrijpen en in de vingers krijgen. Een voordeel van de schaalvergroting binnen GroeNoord is dat we – naast cursussen van de fabrikant – ook onderling veel uitwisselen. Door informatie- en trainingsavonden voor collega’s verspreiden we nieuwe kennis, maar bijvoorbeeld ook wetenswaardigheden over een bepaald type storing. Zo kunnen we klanten nog sneller en beter helpen.”

 

Parttime veehouder

In Dronten genieten ze van nieuwe series en technische ontwikkelingen. Passie voor het vak hóórt voor Bart bij een bedrijf als GroeNoord. Opgegroeid in een boerenfamilie met een vader die vrachtwagenmonteur was, zat de liefde voor de landbouw en techniek er bij hem al jong in. In zijn vrije tijd is de werkplaatschef ook hobbyveehouder. Lachend: “Wekelijks ga ik nog melken bij adressen vanuit mijn stageperiode op de landbouwschool. Ik kan het gewoon niet laten, ik heb er plezier in. Dat geldt ook voor techniek, daarom ben ik de monteursopleiding gaan doen. En het mooie van GroeNoord is dat de passie voor landbouwmachines echt is verbonden met waar ze in de dagelijkse praktijk voor bedoeld zijn.”

 

Technologie in het veld

Omdat de praktijk voorop staat, worden de meeste machines – nadat ze in de werkplaats bedrijfsklaar gemaakt zijn – in het veld in werking gezet en nauwkeurig afgesteld. Sowieso  werken de monteurs regelmatig op locatie, bij storingsdiensten en voor onderhoud. “Wij kijken letterlijk en figuurlijk verder dan de eigen werkplaats doordat we regelmatig op  de bedrijven van onze klanten komen. Dat is alleen maar  toegenomen sinds de technologie een vlucht heeft genomen. Van het installeren van basisstations voor gps tot specia- lisaties als sectiebesturing met de veldspuit: wij zijn erin thuis. Binnen GroeNoord zijn specialisten die klanten hierin kunnen  begeleiden, al zorgen we ervoor dat elke monteur voldoende basiskennis heeft. De moderne tractor is nu eenmaal een  hotspot geworden.”

 

Ander nieuws

Mei 2023

17 mei 2023

8 juni: GroeNoord Gewasbeschermingsdag

Maart 2023

29 maart 2023

Twee miljoenste John Deere trekker geproduceerd in Mannheim

21 maart 2023

Stihl Testdag bij GroeNoord Brummen

1 maart 2023

Hako Roadshow in Akkrum en Raalte

1 maart 2023

Officiƫle Opening GroeNoord Raalte

Alle nieuwsberichten