RentNoord

11 augustus 2017

Onverwacht schade aan één van de machines… Trekker-tekort tijdens het oogsten! Tijdelijk een kistenkantelaar nodig op de vorkheftruck? RentNoord is opgericht door GroeNoord om een oplossing te bieden voor storingen, seizoenspieken en onverwachtse kosten. Met professionele lanbouwmachines, werktuigen, tuin & park-machines, heftrucks en gps-systemen heeft RentNoord een uitgebreide verhuurfloot beschikbaar. Alleen topmerken, jong en goed onderhouden en zo nodig voorzien van een keuring.

 

Grasmaaien, kuilen, bemesten

Dit jaar maaiden veel melkveehouders en landbouwers hun eerste snede gras vroeger dan ooit. Vanwege de zachte winter kon het gras aardig doorgroeien, zonder dat er kunstmest aan te pas hoefde te komen. Eind maart al kwam er per hectare zo’n 2000 kilo ‘drogestof’ van het land om in te kuilen. Grasmaaien en -telen zijn typische voorbeelden van weersgestuurde werkzaamheden, waarbij in een paar dagen besloten wordt wanneer het juiste moment is. Dat geldt ook voor de bemesting in het voorjaar en de zomer; is het droog genoeg om kunstmest op het gras te gooien? Kunnen de koeien voldoende naar buiten, of blijven ze langer op stal? Het gevolg daarvan kan zijn dat er straks meer mest op de bedrijven aanwezig is dan normaal. En dan zullen de putten aan het eind van dit seizoen leeg gereden moeten worden. Niet altijd ver vooruit gepland en soms extra werk.

 

Huren

Goed werkend materieel is dan cruciaal. Als een maaimachine of trekker op dat moment voor reparatie weg moet, is het belangrijk dat er zo snel mogelijk gerepareerd kan worden, of dat er snel vervangend materiaal beschikbaar is. Het is natuurlijk zonde en duur als eigen materieel te weinig gebruikt wordt. RentNoord maakt het mogelijk om flexibel gebruik te maken van een goed onderhouden en modern machinepark. Het biedt ruimte om op korte termijn grote opdrachten aan te nemen en flink op te schalen, of om tijdelijke schade op te vangen.

 

Kostenzekerheid

De verhuurcatalogus laat een overzicht zien van al het materieel dat bedoeld is voor losse verhuur. Huren kan op elk moment, per dag, per week of langer zijn, zodat de termijn op de duur van de werkzaamheden kan worden afgesteld. Klanten die op zoek zijn naar een machine met uitgebreide specificaties, en die wellicht niet in de catalogus staan, kunnen ook huren bij RentNoord. Dit kan zelfs voor periodes langer dan vijf jaar. RentNoord besteld de nieuwe machine en berekend een uur- of maandprijs inclusief verzekering, onderhoud of andere onvoorziene kosten. Huren is op deze manier naast kostenbesparend gelijk ook een manier om een machine een periode uit te proberen. Uiteindelijk kunnen de bespaarde kosten dan weer geïnvesteerd worden in eigen materiaal. Een fijne garantie op kostenzekerheid dus.

Ander nieuws

April 2020

5 april 2020

John Deere 8RX 370 demo tour

Maart 2020

16 maart 2020

Update: onze dienstverlening tijdens het coronavirus

2 maart 2020

Key-dealerschap Noord-Nederland SVgroup voor GroeNoord

Februari 2020

4 februari 2020

GroeNoord Berlikum verhuist van Berlikum naar Hallum.

Januari 2020

7 januari 2020

Used Center Smilde

Alle nieuwsberichten