StarFire 7000 zorgt voor gemakkelijke intrede in precisielandbouw

11 maart 2022

Walldorf, 3 maart 2022 - John Deere zorgt met de nieuwe StarFire 7000 ontvanger voor een gemakkelijke intrede in de precisielandbouw. Zonder extra hardware biedt de ontvanger RTK-nauwkeurigheid van +/- 2,5 cm en klanten profiteren van een betere dekking van het satellietnetwerk. Meer en meer landbouwers willen de precisie van RTK gebruiken. Nu biedt John Deere de nieuwe StarFire 7000 aan. Met een volledig nieuw correctiesignaal: StarFireTM RTK. Het nieuwe signaal kan zeer eenvoudig geactiveerd worden door de aanschaf van een verlengbare licentie, zonder dat investeringen in extra hardware of activeringen nodig zijn. Met een inlooptijd van minder dan 10 minuten kan het veldwerk tot drie keer sneller dan voorheen uitgevoerd worden. Vastgelegde veldgrenzen kunnen tenminste vijf jaar lang gehanteerd worden, wat de mogelijkheid biedt om lijnen en geleidingssporen op dezelfde plaats in te stellen voor volgende teelten. Veldgrenzen kunnen ook na het seizoen worden gebruikt voor het zeer nauwkeurig en automatisch in- en uitschakelen van spuitboomsecties. Dit betekent dat John Deere een betere oplossing biedt voor het toenemende gebruik van precisielandbouw.

Net als de voorgaande modellen biedt de nieuwe ontvanger standaard het gratis SF1-correctiesignaal en dit kan worden opgewaardeerd naar Radio en Mobile RTK. De StarFire 7000 ontvanger ontvangt naast GPS en GLONASS ook Galileo- en BeiDou-satellietsignalen. Dit zorgt voor een sterkere signaalsterkte zonder extra kosten, die meer onafhankelijk is van interferentie, zoals beschaduwing door bomen.De ontvanger is verkrijgbaar in een universele/transportabele en geïntegreerde versie. De geïntegreerde versie wordt vanuit de fabriek direct in het dak van de machine ingebouwd, terwijl de universele ontvanger geschikt is voor flexibel gebruik. Met de nieuwe praktische handgrepen aan de zijkanten kan hij nog gemakkelijker van machine naar machine of naar een werktuig worden verplaatst.

De ontvanger is toepasbaar in nieuwe en bestaande machines en kan dus voor het hele machinepark worden gebruikt. Om ervoor te zorgen dat de universele ontvanger minder aantrekkelijk is voor dieven, biedt John Deere de gebruikers de mogelijkheid een PIN-code in te stellen. De PIN-code kan worden gedefinieerd voor twee toegangsniveaus, bijvoorbeeld een beheerder en een operator. Extra bescherming met een mechanisch afsluitbare kit is beschikbaar, en de ontvanger kan na het werk worden verwijderd en veilig worden opgeborgen tot het volgende gebruik. De nieuwe StarFire 7000 zal te bestellen zijn bij de nieuwe modeljaar 23 X-series maaidorsers en katoenplukkers als geïntegreerde versie. Hij zal beschikbaar zijn als universele oplossing voor montage achteraf in de winter van 2022/23.

Ander nieuws

Mei 2023

17 mei 2023

8 juni: GroeNoord Gewasbeschermingsdag

Maart 2023

29 maart 2023

Twee miljoenste John Deere trekker geproduceerd in Mannheim

21 maart 2023

Stihl Testdag bij GroeNoord Brummen

1 maart 2023

Hako Roadshow in Akkrum en Raalte

1 maart 2023

Officiƫle Opening GroeNoord Raalte

Alle nieuwsberichten