Uw tractor en werktuig instellen met één klik

28 oktober 2019

John Deere AutoSetup

Uw tractor en werktuig instellen met één klik

 

Mannheim, 28 oktober 2019 - John Deere's nieuwe AutoSetup-systeem maakt het mogelijk voor boeren en loonwerkers om al hun tractor- en werktuiginstellingen in de cloud op te slaan en te beheren.

 

Gebruikers kunnen de instellingen eenvoudig terugzetten wanneer ze een veld inrijden, waardoor het tijdrovende invullen van machine- en veldspecifieke instellingen slechts één keer nodig is en verdere aanpassingen niet noodzakelijk zijn. De universele opslag van cloudgebaseerde data is uniek voor de landbouw en is zelfs in de auto-industrie nog niet mogelijk.

 

Het instellen van complete tractor- en werktuigcombinaties is een tijdrovend proces dat door getrainde gebruikers moet worden gedaan. Voor complexe plantmachines kunnen bijvoorbeeld tot wel 60 schermhandelingen nodig zijn, wat een verlies aan productieve werktijd kan betekenen. John Deere AutoSetup laat de gebruiker alle instellingen met een enkele klik activeren, zodra de complete machineprofielen zijn opgeslagen. De vooraf ingestelde taak verschijnt automatisch op het scherm in de cabine wanneer de machine het veld oprijdt. De bestuurder hoeft enkel de details te bevestigen.

 

Alle data is eveneens beschikbaar in het webportaal van het John Deere Informatie Centrum en kan zo voor het hele machinepark worden gebruikt. Daarnaast wordt de data opgeslagen in op een cloudgebaseerd systeem vergelijkbaar met de Apple iCloud, een nieuwe ontwikkeling in de landbouwindustrie.

 

AutoSetup ondersteunt de volgende instellingen:

  • tractorinstellingen zoals PTO-toerental, hefinrichting en hydraulische kleppen;
  • werktuiginstellingen zoals veldspuitboomhoogte en verstuiverselectie of bandendruk van de mestmengtank;
  • agronomische data zoals veldgrenzen, gidslijnen en applicatiekaarten (ISO-XML ondersteund via John Deere Informatie Centrum);
  • documentatiedata zoals bemesting- en gewasbeschermingstoepassingen.

 

Ook ondersteunt AutoSetup bedrijfs- en machineparkbeheerders door hen in staat te stellen om alle taken van tevoren op kantoor te organiseren, inclusief toedieningsdoses en kaarten plus alle tractor- en werktuiginstellingen. Afhankelijk van de veld- en gewasomstandigheden kan de bestuurder de instellingen zelf nog wijzigen. Zo kunnen ervaren bestuurders de toepassingen optimaliseren en daarmee andere gebruikers ondersteunen.

 

Dankzij de open systeemarchitectuur en clouddatabase kunnen alle ISOBUS-compatibele werktuigen ook verbonden worden met AutoSetup. Op dit moment ondersteunt het systeem mestmengtankers van Kotte en veldspuiten van John Deere, maar andere werktuigen kunnen eenvoudig worden aangepast. Fabrikanten worden uitgenodigd om in november de stand van John Deere op AGRITECHNICA 2019 te bezoeken om meer te leren over AutoSetup-connectiviteit.

 

AutoSetup wordt in de tweede helft van 2020 gelanceerd. Alle tractoren van John Deere met Generation 4-displays kunnen worden uitgebreid met het AutoSetup-systeem middels een gratis software-update. Ook het gebruik van het John Deere Informatie Centrum is gratis.

Ander nieuws

Augustus 2022

24 augustus 2022

AgroTechniek en GroenTechniek Holland 2022 - 14 t/m 17 september

22 augustus 2022

Wij staan op de Maisdag 2022

Juli 2022

8 juli 2022

INNOVEREN in plaats van SANEREN

5 juli 2022

Nieuw GLB 2023

4 juli 2022

Interview Anton de Jong, Managing Director Husqvarna Group

Alle nieuwsberichten