Veel topmerken, jong en goed onderhouden

22 mei 2018

Dat het machine-assortiment van GroeNoord bestaat uit kwaliteitsmerken, is een bekend gegeven. GroeNoord heeft een eenduidig merkenpakket met merken die passen bij het imago van het hoofdmerk John Deere, wereldwijd marktleider op het gebied van tractoren. GroeNoord biedt naast premium merken ook premium producten aan in een breed assortiment: landbouwtrekkers, heftrucks, tuin- en parkmachines en diverse werktuigen. En dat zijn niet alleen nieuwe machines; GroeNoord Occasions is een groeiende tak binnen het bedrijf. 

 

Used EquipmentDe schaalgrootte van Nederlandse agrarische bedrijven werd en wordt steeds groter. Daardoor stellen de bedrijven steeds hogere eisen aan de kwaliteit en de functionaliteit van hun machinepark: inzetbaarheid, productiviteit en lage kosten per draaiuur zijn belangrijk. Maar de investeringssommen bij aanschaf van nieuw materieel stijgen en daarmee ook de vraag naar tweedehandse machines. 

 

Kostenbewust

Met GroeNoord Occasions geeft GroeNoord aandacht aan de toenemende vraag naar tweedehands geavanceerde machines. Menko Boersma, directeur GroeNoord, zei in de vorige editie van GROEI het volgende over de verkoopverschuiving in de sector: “Waar het vroeger vooral belangrijk was om een eigen trekker op het erf te hebben staan, ligt nu de focus steeds meer op het kostenbewust omgaan met duurzaam materiaal, goede ondersteuning en reparatie.” Door een continue vergroting en verdieping van de kennis van de agrarische markt en een actueel aanbod van machines, biedt GroeNoord Occasions bedrijfseconomisch verantwoorde machines. Machines die daadwerkelijk het predicaat ‘kostenbesparend’ verdienen. 

 

Jong gebruikt

GroeNoord Occasions heeft een divers en ruim assortiment gebruikte machines, verspreid over alle 14 vestigingen. Hoofdzakelijk topmerken, jong en goed onderhouden. Met name de vraag naar jong gebruikt ten opzichte van oudere machines stijgt. De wat oudere occasions worden in hoofdzaak geëxporteerd naar het Oostblok. Ook machines die via RentNoord verhuurd zijn geweest zitten in het occasionassortiment - RentNoord is de verhuurvloot van GroeNoord, waar klanten flexibel gebruik kunnen maken van een goed onderhouden en modern machinepark -. Daarmee koopt een klant altijd een jong gebruikte, goed onderhouden machine, waar de historie natuurlijk van bekend is. De klant ontvangt bovendien een terugkoopgarantie bij aanschaf van een nieuwe John Deere van GroeNoord.

 

Transparant

De verkoop van occasions gebeurt niet alleen via de eigen website van GroeNoord. GroeNoord Occasions is aangesloten bij diverse websites voor de verkoop van agrarisch materieel. Daar profileert GroeNoord zich en is het streven de machines terug te vinden in de top-3. Om dat te bereiken is het belangrijk om altijd de juiste waardes in te vullen en een goede kostprijs te bepalen. De huidige markt is door internet heel transparant en alle marges staan onder druk. GroeNoord is daar vooruitstrevend mee bezig en creëert zo haar eigen afzetmarkt. Met name de grote bedrijven willen zo veel mogelijk kostenzekerheid en hebben vertrouwen in GroeNoord. Door zich te blijven onderscheiden en meerwaarde te bieden, geeft GroeNoord haar klanten dat vertrouwen. GroeNoord Occasions biedt naast premium producten ook premium service en diensten.

Ander nieuws

Mei 2022

18 mei 2022

Het seizoen om te gaan verticuteren is weer begonnen

12 mei 2022

Kom naar de open dag in Emmeloord

6 mei 2022

Warmtecamera op trekker redt weidevogels en reeën

April 2022

14 april 2022

Ontdek de nieuwe Toyota Traigo 80

14 april 2022

De CEORA zorgt voor een nieuw tijdperk voor commercieel grasonderhoud

Alle nieuwsberichten