Visie van GroeNoord

Visie van GroeNoord op de sectoren Landbouw, Tuin & Park en Intern Transport.

Landbouw

De wereldwijde vraag naar voedsel neemt de komende decennia enorm toe. Om iedereen van eten te kunnen blijven voorzien, zal er behalve meer oppervlakte en gentechnologie, een enorme productiviteitverbetering moeten plaatsvinden met behulp van precisielandbouw. Nederlandse boeren staan bekend als de meest geavanceerde producenten in de akkerbouw en veehouderij. De schaalvergroting van het landbouwbedrijf werd en wordt steeds groter, terwijl verwacht wordt dat het aantal bedrijven in minder dan een generatie gehalveerd is.

Tuin & Park

Er vindt een belangrijke ontwikkeling plaats in de ontwikkeling van Tuin & Park-producten gericht is op duurzaamheid. Zowel de particuliere als professionele markt richt zich op milieuvriendelijkere producten en kiest vaker bewust voor elektrisch of waterstof. Voor campings en attractieparken en dergelijke heeft dat ook te maken met beleving en wordt ‘uitstoot’ en ‘geluidloos’ belangrijker. Binnen de sector Tuin & Park heeft de schaalvergroting zich ingezet en die zal verder doorzetten onder andere doordat gemeenten samenvoegen.

Intern Transport

De komende jaren is efficiëntie een belangrijk thema in Intern Transport. Toenemend ruimtegebrek zorgt ervoor dat elke m2 efficiënt gebruikt moet worden. Logistieke processen worden ingewikkelder en komen onder druk komen te staan, waardoor onderhoud aan machines steeds belangrijker wordt. ‘Connected machines’ is hierin een efficiënte oplossing. Naast ruimtegebrek vragen aanhoudend personeelstekort en duurzaamheid om robotisering/automatisering van Interne Transport: dit om logistieke processen met zo min mogelijk personeel zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Missie, visie en kernwaarden

De missie legt de basis voor de visie op het dealerschap in mechanisatie, samengevat in de kernwaarden. GroeNoord bevindt zich in het hogere segment van premium merken met een bijpassende dienstverlening en toegevoegde waarde. Onze missie is om groei en verbetering van kwaliteit van de geleverde diensten en producten te realiseren. Het resultaat is dat GroeNoord in Nederland en Europa bekend staat als zeer vooruitstrevende dealer en daar zijn we trots op. Onze visie is dat we deze positie willen behouden of uitbreiden. Klanttevredenheid is daarbij een voorwaarde voor de realisatie van winstgevende groei. Daarin staan de medewerkers van GroeNoord centraal. De kennis en kunde van onze medewerkers is onderscheidend. Zij leveren het vakmanschap waarmee wij onze ambities kunnen realiseren.

Missie

'Gezonde groei realiseren door premium klanttevredenheid, service en kwaliteit.'

Visie

'Met onze medewerkers en kennis klantverwachtingen overtreffen.'

Kernwaarden

 • Klant centraal
  GroeNoord heeft deskundigheid en klanttevredenheid hoog in het vaandel. Doordat er meerdere vestigingen zijn kan materiaal snel en makkelijk worden uitgewisseld en kunnen we sneller en beter service verlenen. Met up-to-date vakkennis spreken we de taal van onze klanten. Met de expertise en ervaring die GroeNoord in huis heeft denken we actief met de klant mee en geven advies op maat. Daarmee willen we een gelijkwaardige gesprekspartners zijn voor onze klanten en bieden we altijd een oplossing.
 • Hoge ambitie
  Dat ‘hoge ambitie’ één van onze kernwaarden is, is terug te zien in het feit dat GroeNoord doelen nastreeft die ambitieus, maar realiseerbaar zijn. De eigenaren van GroeNoord zijn jonge, ambitieuze ondernemers.

  GroeNoord blijft altijd kijken naar nieuwe innovaties en ontwikkelingen, vooral in het goed bedienen van de klant. De specialisaties van GroeNoord - RentNoord, FarmSight - zijn daarin heel belangrijk.
 • Vakmanschap
  Door de ontwikkeling van de steeds modernere machines veranderen ook het onderhoud en de reparaties: het vereist steeds meer vakkundigheid en specialistische kennis.

  GroeNoord investeert daarom continu in de ontwikkeling van haar medewerkers. Medewerkers hebben bovendien de mogelijkheid zich te specialiseren. Hierdoor is de kennis en kunde van de medewerkers van GroeNoord onderscheidend.

Slogan

Onze slogan is een kernachtige uiting van de ideologie van GroeNoord:
'Onze Mensen Onze Kracht.'