Volop vermogen, flexibiliteit en intelligentie

28 oktober 2019

Nieuwe John Deere-tractoren van de 7R-serie

Volop vermogen, flexibiliteit en intelligentie

 

John Deere 7R 330Mannheim, 28 oktober 2019 - John Deere komt met nieuwe generatie 7R-tractoren. De reeks modellen is aangevuld met een vlaggenschip met een max. vermogen van 363 pk (373 pk met Intelligent Power Management), de 7R 330. De serie van zes modellen is voorzien van een gloednieuwe cabine met allerlei interessante en luxe elementen, met op de allereerste plaats het CommandPRO besturingsconcept.

 

Boeren en vooral loonwerkers die de bedrijfskosten graag laag willen houden zullen de vruchten plukken van de bewezen brandstofefficiëntie van deze nieuwe tractoren. De bedrijfseconomische zuinigheid van de John Deere 7R-tractor is bewezen tijdens tests door het Duitse DLG en bij veel deelnemers van het continue brandstofgarantieprogramma. Aangezien dit concept nu ook wordt toegepast in het nieuwe topproduct, de 7R 330, heeft de voordelige verhouding tussen vermogen en gewicht van slechts 30 kg/pk een extra positief effect op de prestaties, de acceleratie en het brandstofverbruik.

 

De tractoren kunnen naar keuze worden geleverd met een continu variabele AutoPowr-transmissie of een e23-transmissie met powershift en zijn universeel geschikt voor diverse transporttoepassingen of PTO-werkzaamhedenzoals mest spreiden, zaaien, balen maken of maaien. Met de EZ-ballastoptie, kan de machine ook binnen enkele seconden worden voorzien van de juiste ballast voor zwaardere grondbewerkingsactiviteiten met een cultivator.

 

Vooral bestuurders in dienst van loonbedrijven zullen blij zijn met de nieuwe CommandPro rijhendel, die nu beschikbaar is voor alle 7R-tractoren met AutoPowr-transmissie. Het besturingssconcept is voor het eerst toegepast bij 6R-tractoren en heeft zich in de praktijk, dankzij de uitstekende ergonomische eigenschappen en eenvoudige configureerbaarheid, al snel bewezen.

 

Ook zal de volledig herontworpen cabine bij bestuurders in de smaak vallen. Een opvallende verbetering is de zeer geavanceerde stoel, die leverbaar is met geperforeerd leer, stoelverwarming, actieve luchtcirculatie, massagefunctie met 2 zones en verschillende elektrisch en pneumatisch verstelbare onderdelen. Bovendien is de bekroonde Active Seat II-vering verbeterd, zodat deze nog beter reageert en verticale schokken beter worden gedempt in vergelijking met het systeem van de eerste generatie.

De toch al toonaangevende 360°-ledverlichting is nog eens 60% sterker gemaakt, waardoor nacht verandert in dag. De inhoud van de geïntegreerde koelkast is verdubbeld naar 11l, zodat voldoende eten en drinken voor zelfs de langste werkdagen kan worden meegenomen. Het 6.1 surroundsysteem met subwoofer en speakers zorgt voor een sublieme muziekervaring, alsof u in een concertzaal zit. De radio met touchscreen van 16,5 cm (6,5 inch) DAB+ zorgt voor geavanceerd infotainment. 

 

Overige details van de cabine die zijn verbeterd naar aanleiding van verzoeken van klanten zijn onder andere, een bredere ingang en lagere deurhendels, evenals zelfuitschakelende richtingaanwijzers. Bovendien is het aircosysteem verplaatst naar de onderzijde van de cabine. Hierdoor is er niet alleen meer hoofdruimte ontstaan in de cabine, maar is ook het geluidsniveau in de cabine verder gereduceerd, terwijl het koel- en verwarmingsvermogen bijna is verdubbeld.

 

Het verder geoptimaliseerde AutoTrac-systeem, met inbegrip van de optioneel geïntegreerde StarFire 6000-ontvanger, is een baanbrekend element. Draadloze gegevensoverdracht naar het Informatie Centrum is gratis beschikbaar gedurende een periode van vijf jaar. Perceelgrenzen, geleidingslijnen en instelgegevens, evenals gewasplanning en -documentatie kunnen allemaal snel en veilig worden beheerd met behulp van dit online platform.

 

Baanbrekend is het AutoSetup-systeem, waarmee alle voor individuele werkzaamheden benodigde veld-, machine- en werktuiggegevens rechtstreeks naar de tractor kunnen worden gedownload. Hierdoor wordt het proces sterk vereenvoudigd, waardoor de tractor veel sneller klaar is voor gebruik in het veld en het risico van een onjuiste instelling wordt vermeden. AutoSetup wordt leverbaar kort nadat de eerste tractoren in Europa aankomen.

 

Met JDLink kan de tractor, op verzoek van de klant, op afstand worden gemonitord, zodat de productieve tijd wordt geoptimaliseerd. Als de klant ook toestemming geeft voor Expert Alerts, kan potentiële schade aan de machine worden voorspeld en kan het risico van dure reparaties worden verminderd of volledig worden weggenomen.

 

 

Technische gegevens:

Model

Nominaal aantal pk's (ECE-R120)

Maximaal motorvermogen pk (ECE-R120)

Motor

zonder IPM

met IPM

Type

Cilinders/

cilinderinhoud

7R 230

230

253

269

PSS

6/6,8l

7R 250

250

275

290

PSS

6/6,8l

7R 270

270

297

305

PSS

6/6,8l

7R 290

290

319

332

PVS

6/9,0l

7R 310

310

341

352

PVS

6/9,0l

7R 330

330

363

373

PVS

6/9,0l

 

7R330 JD

Ander nieuws

Mei 2023

17 mei 2023

8 juni: GroeNoord Gewasbeschermingsdag

Maart 2023

29 maart 2023

Twee miljoenste John Deere trekker geproduceerd in Mannheim

21 maart 2023

Stihl Testdag bij GroeNoord Brummen

1 maart 2023

Hako Roadshow in Akkrum en Raalte

1 maart 2023

Officiƫle Opening GroeNoord Raalte

Alle nieuwsberichten