John Deere presenteert zijn nieuwe 6M tractoren

25 juni 2024

John Deere introduceert de nieuwe 6M-tractorserie met een aanzienlijk uitgebreid aantal modellen. De serie biedt nu in totaal 17 modellen aan, waarvan 10 boven de 150 pk, geschikt voor de meest uiteenlopende landbouwbehoeften. Van de compacte 6M 95 tot de krachtige 6M 250, de serie omvat verschillende framegroottes en biedt nu nog meer keuze voor boeren die op zoek zijn naar goed presterende tractoren die eenvoudig te bedienen zijn. De nieuwigheden die vooral het vermelden waard zijn, zijn de 4-cilinder 6M 150 met veel pk's en de opgewaardeerde 6M 145 met zes cilinders. De 6M 230 en 6M 250 modellen met extra lange wielbasis van 2900 mm breiden het bereik aan de bovenkant verder uit. Alle modellen zijn uitgerust met een 4,5- of 6,8-liter motor die tot 20 pk (nominaal vermogen) heeft met intelligent power management (IPM) tijdens transport of aftekastoepassingen. Een breed scala aan transmissiekeuzes, van de bekende en beproefde mechanische PowrQuad Plus tot de traploze AutoPowr-technologie, zorgt voor optimale prestaties voor alle behoeften. Bovendien kunnen alle 6-cilinder 6M-modellen optioneel uitgerust worden met grotere hydraulische pompen die 155 l/min leveren of tot 195 l/min, voor maximale productiviteit bij werkzaamheden met grote werktuigen. Meer en grotere bandenopties zorgen voor een grotere voetafdruk op het veld voor minder bodemverdichting. Voor intuïtieve bediening en controle van de tractor beschikt de nieuwe 6M-serie over aanpasbare bedieningsfuncties en een nieuw hoekstijldisplay dat groter en volledig grafisch is, wat de gebruiker toestaat om nog meer tractorinstellingen aan te passen dan voorheen.

Uitgebreide modellenreeks

De 6M-tractorserie bestaat nu uit 17 modellen, waaronder 10 modellen boven de 150 pk, geschikt voor een breed scala aan landbouwactiviteiten. Van de compacte 6M 95 met een maximaal vermogen van 120 pk met IPM, ideaal voor voorladerwerkzaamheden in krappe ruimtes ruimtes, tot de krachtige 6M 250 met een maximaal motorvermogen van 281 pk (IPM) voor zware toepassingen en uitstekende capaciteiten op de weg. De nieuwe 6M-serie levert efficiënte en veelzijdige prestaties in verschillende framegrootte segmenten. In het segment met kleine frames voegt de nieuwe 6M 150 zich bij de line-up als een model met hoog vermogen dat uitzonderlijk krachtig is met een maximum van 177 pk met IPM maar ook compact en wendbaar. Binnen het middenframesegment is de 6M 145 geüpgraded en beschikt deze nu over zes cilinders in plaats van vier, terwijl de toevoeging van de nieuwe 6M 165- en 6M 185-modellen zorgt voor een verdere diversificatie van dit gehele segment. Het grote framesegment verwelkomt ook twee extra modellen, de 6M 220 en 6M 240, die robuuste prestaties en veelzijdigheid bieden voor veeleisende taken. Het extra grote framesegment beschikt nu over de geheel nieuwe 6M 230- en 6M 250-modellen, die nieuwe normen stellen op het gebied van vermogen en efficiëntie grootschaligere operaties. “De nieuwe ontwerp- en bedieningsfuncties die we over de gehele modellenreeks aanbieden, zorgen voor een intuïtieve en ongecompliceerde bediening van de tractor”, zegt Philippe Steinmann, Product Marketing Manager voor de 6M-tractoren in Europa. “Dit geeft boeren een breed scala aan opties om aan hun specifieke behoeften en voorkeuren te voldoen."

Krachtig en snel met 50 km/u-optie

Uitgerust met 4,5 of 6,8-liter John Deere-motoren die tot 281 pk met IPM leveren, leveren de 6M-serie trekkers uitzonderlijke prestaties. De IPM-oplossing levert extra vermogen tot 20 pk (nominaal vermogen) in transport- en aftakastoepassingen, zodat landbouwers efficiënt kunnen werken bij veeleisende taken. De transmissieopties variëren van de mechanische PowrQuadTM Plus met soft shifting, AutoQuad Plus met speed matching, via de CommandQuad Plus met verbeterde automatische mogelijkheden tot de traploze AutoPowr-technologie. Naast de compact CommandARM-optie is de AutoPowr-transmissie is ook leverbaar met de rechterconsole voor bestuurders die comfort willen, maar de voorkeur geven aan een eenvoudigere bediening. Voor alle modellen is de 50 km/u-optie beschikbaar, waardoor kostbare tijd wordt bespaard tijdens het wegvervoer, waardoor de algehele productiviteit toeneemt. De nieuwe 6M-tractoren zijn ontworpen om veeleisende taken efficiënt uit te voeren.Voortbouwend op zijn unieke en beproefde full-frame ontwerp en hefvermogen van de achterhef van 5,7 t tot 9,9 t, afhankelijk van het model, kunnen ze grote ladingen en werktuigen aan. Of het nu gaat om grotere zaaimachines, plantmachines of ploegen. Bovendien bieden de modellen van de 6M-tractorserie een breed portfolio aan assen en bandenopties, waaronder flens- en tandheugelassen. Deze opties vergroten de veelzijdigheid en productiviteit en dragen bij aan minder grondverdichting, waardoor de gezondheid van de bodem behouden blijft en de efficiëntie wordt gemaximaliseerd.

Philippe Steinmann: “Deze combinatie van kracht, laadvermogen, hydraulisch prestaties en as-opties maken de modellen uit de 6M-serie betrouwbaar en een efficiënte keuze voor boeren die op zoek zijn naar krachtige en veelzijdige machines trekkers die veel comfort bieden en toch zo eenvoudig mogelijk te bedienen zijn.”

Intuïtieve bediening en controle

De nieuwe serie beschikt over aanpasbare bedieningsfuncties en biedt keuzemogelijkheden tussen een rechter console of de compact CommandARM voor gepersonaliseerde bediening. Het nieuwe hoekpaaldisplay, gelegen op de A-stijl, biedt operators een perfect georganiseerd en eenvoudig aan te passen overzicht van belangrijke tractorfuncties, waardoor de operationele efficiëntie wordt verbeterd. Het zicht wordt vergemakkelijkt door een panoramisch dak en een groot glasoppervlak om nauwkeurig en snel voorladerwerk te realiseren. De TLSTM-voorasvering en mechanische cabinevering zorgen voor een soepele en comfortabele rit, zelfs op uitdagende terreinen.

Precisielandbouw op aanvraag

Met het 10,1 inch G5-display met hoge resolutie of het 12,8 inch G5Plus Universal Display, kan een ISOBUS-werktuig naadloos worden aangesloten John Deere Precision Ag-technologie worden ingezet voor verbeterde productiviteit. Functies zoals AutoTracTM, sectiecontrole en variabele dosering bieden precisie landbouwoplossingen, die de veldprestaties optimaliseren. Daarnaast maakt Data Sync het draadloos delen van veldgegevens en geleidingslijnen tussen machines mogelijk.

Altijd up-to-date

De integratie van JDLinkTM biedt ondersteuning op afstand en zorgt ervoor dat alle nieuwe 6M-tractormodellen de nieuwste draadloze software-updates ontvangen,om ze op de hoogte te houden van de nieuwste technologische ontwikkelingen.


vergroot

vergroot

vergroot

vergroot

vergroot

vergroot

vergroot

Meer informatie over de nieuwe John Deere 6M tractoren

Ander nieuws

Juli 2024

3 juli 2024

15 juli organiseren wij een open avond bij GroeNoord Zijldijk

Juni 2024

3 juni 2024

John Deere introduceert zijn nieuwe T5- en T6- combines

Mei 2024

31 mei 2024

Lemken Juwel 8i On-land ploeg met VarioPack WD70 vorenpakker In Actie

30 mei 2024

Mazzotti MAF 6240 NL afgeleverd aan Boerma in Smilde

16 mei 2024

Onze Landbouw en Tuin & Park veiling vanuit Emmeloord is geopend

Alle nieuwsberichten