T3rraCutta: egaliseren nieuwe stijl

1 juli 2022

T3rraCutta in combinatie met IGrade van John Deere maakt het mogelijk om land nauwkeurig af te vlakken of te egaliseren. Anders dan de kwetsbaardere laserssystemen werkt dit robuuste RTK-systeem betrouwbaar bij slecht zicht en ruwe weersomstand, ook 's nachts.

Bij Elzinga Loon- en Grondverzetbedrijf in het Noord-Groningse Uithuizermeeden is met de start van het egalisatieseizoen, ook de aftrap gegeven voor het 'egaliseren nieuwe stijl'. Mark Bakker is projectleider/uitvoerder bij Elzinga Looon- en Grondverzetbedrijf: 'Voorgaande jaren werkten we bij Elzinga met een laser op het land en hoogtes op papier. Een bewerkelijke procedure. Daar is nu verandering in gekomen, met de aanschaf van het nieuwe software-systeem van FarmSight.'

Kilveren

Het iGrade-systeem van John Deere is uit te breiden met software van T3rraCutta. Het maakt nauwkeurig en gebruiksvriendelijk kilveren mogelijk. Het systeem zorgt voor volledige automatisering van de schraperbladen en rekenhulpmiddelen helpen de bestuurders bij het ontwerpen van kaarten. Bijvoorbeeld hellingen voor drainage of horizontale vlakken voor speciale gewassen. Door een John Deere StarFire-ontvanger op de kilverbak te monteren, in combanitie met iGrade en T3rraCutta-software, wordt de kilverbak volledig automatisch aangestuurd.

Eén taakkaart

Zodra het gewenste ontwerp is gemaakt in T3rraCutta, wordt het geüpload naar de tablet in de machine. Met gemak worden grondverzetwerzaamheden ingemeten, ontworpen, geoptimaliseerd en geïmplementeerd. Mark vertelt over de voordelen van het nieuwe systeem: 'Het biedt een duidelijk overzicht waarin alle machines op elkaar zijn afgestemd. De machines worden namelijk aangestuurd met één taakkaart. Deze kaart is vooraf ontwikkeld op kantoor door middel van een hoogtemodel en ontwerp. De taakkaart gebruiken we zowel in de trekker als in de kraan en laat zien welke werkzaamheden waar moeten worden uitgevoerd. Alles is in één oogopslag te zien op de tablet en het scherm. Het systeem werkt efficiënt, is tijdsbesparend én werkt fijner voor onze medewerkers.' Volgens Mark levert T3rraCutta ook voordelen op voor de klant.

Optimaal

Elzinga Loon- en Grondverzetbedrijf is gespecialiseerd in grondverzet en grondverbeteringswerk. 'Grondverbetering is van steeds groter belang om de kwaliteit en opbrengsten van gewassen zo optimaal mogelijk te krijgen. Het diepspitten, egaliseren of 'kilveren' van land zijn daarbij hoofdactiviteiten. Daarvoor moet je het juiste materiaal en de juiste machinisten met kennis en ervaring hebben,' verzekert Mark. 'Wij zijn altijd op de hoogte van de nieuwste technieken en lopen graag voorop. Het uitgebreide programma van Farmsight sluit daar helemaal op aan.'

Ander nieuws

November 2022

16 november 2022

Landbouwbeurs Leeuwarden - 7, 8 en 9 december

11 november 2022

Huisshow GroeNoord Goor - 1, 2 en 3 december 2022

Oktober 2022

27 oktober 2022

GroeNoord en Hogervorst gaan samenwerken op het gebied van Mazzotti

26 oktober 2022

Wij zijn aanwezig bij de Promotiedagen 2022

Augustus 2022

24 augustus 2022

AgroTechniek en GroenTechniek Holland 2022 - 14 t/m 17 september

Alle nieuwsberichten