John Deere introduceert de nieuwe S7-maaidorsers

29 februari 2024

John Deere heeft de nieuwe S7-maaidorser gelanceerd op de Commodity Classic in Houston, Verenigde Staten – een machine die is ontworpen om voor meer efficiëntie te zorgen met de nieuwste John Deere-motoren en een hogere productiviteit door geavanceerde oogstautomatisering. De S7 heeft een nieuwe cabine, vormgeving en naamgeving, evenals geïntegreerde geavanceerde functies voor precisielandbouw, die een breed scala aan beproefde, toonaangevende technologie aanbieden in de John Deere X9-maaidorsers.

Oogstprestaties
De nieuwe S7-maaidorsers zijn uitgerust met de nieuwste generatie JDXmotoren. De JD9X-motor van 9 liter drijft de S7 700 aan, en de S7 800, S7 850 en S7 900 worden aangedreven door de JD14X van 13,6 liter. De beproefde John Deere-motoren leveren goede resultaten onder alle oogstomstandigheden. Opvallend is dat de JD14X-motor met HarvestMotion maximaal vermogen bereikt bij een verlaagd motortoerental van slechts 2000 t/min. Bovendien maakt de nieuwe S7 gebruik van het X9-residubeheersysteem om de algemene efficiëntie verder te verbeteren. De losvijzel voor de S7 wordt tevens geleverd met de verstelbare lospijp die vanuit de cabine kan worden bediend, zodat de aanhanger gemakkelijker en nauwkeuriger kan worden gevuld.

Geavanceerd oogstautomatisering
De S7-maaidorsers bieden geavanceerde oogstautomatisering via optionele technologiepakketten die automatiseringsoplossingen bevatten zoals Harvest Setting Automation, waarbij automatische aanpassingen van vijf interne maaidorserinstellingen plaatsvinden tijdens de oogst; gebaseerd op graanverlies, vreemd materiaal en gebroken graanlimieten. Nieuw op de S7 is ook Predictive Ground Speed Automation. Dit voorspellende systeem detecteert het gewas via verschillende bronnen, waaronder satellietbiomassakaarten en camerafeedback met live automatisering. De S7 gebruikt deze live camerafeedback om de gewashoogte en/of liggende gewassen te detecteren en de rijsnelheid in realtime verder aan te passen. 

Nieuwe cabine en geïntegreerde mogelijkheden voor Precision Ag
De nieuwe cabine – dezelfde als die van het vlaggenschip X9 – is voorzien van het G5Plus CommandCenter™, waardoor slimme landbouwfunctionaliteiten mogelijk zijn, zoals AutoTrac, AutoTrac Turn Automation, Documentatie en DataSync. Bovendien verbetert een nieuw high-definition hoekstijldisplay met een gebruiksvriendelijke interface en digitale uitlezingen van de maaidorserprestaties de algemene bestuurderservaring. De geïntegreerde StarFire™-ontvanger zorgt voor uitzonderlijke signaalstabiliteit en een nauwkeurigheid van 2,5 cm tussen werkgangen. De geïntegreerde mogelijkheden voor precisielandbouw worden aangevuld door JDLink™, die zorgt voor tweerichtingsconnectiviteit voor het automatisch uploaden van gewas- en machinegegevens naar het John Deere Operations Center™ en voor realtime monitoring op afstand. Deze connectiviteit is essentieel voor het maximaliseren van de uptime tijdens de oogst.

Nieuwe vorm- en naamgeving
De nieuwe vormgeving van de S7-maaidorser benadrukt de overeenkomsten met het John Deere vlaggenschip X9, bijvoorbeeld de dynamische vormgeving van de zijpanelen van de maaidorser die klanten kennen van de X9. De nieuwe naamgevingsstijl geeft in elke modelnaam de afscheidertechnologie, de modelfamilie, de totale capaciteit en, in de toekomst, grote updates van de serie aan.

Updates voor modeljaar 25 voor X9-maaidorsers
Updates voor de X9-maaidorsers werden ook gepresenteerd tijdens het Commodity Classic-evenement. Vanaf modeljaar 2025 zullen de vlaggenschipmaaidorsers van John Deere ook alle functies voor oogstautomatisering aanbieden die zijn geïntroduceerd bij de S7-modellen. Bovendien zal de graansensortechnologie, die al bekend was uit de S7- en T serie, nu worden aangeboden op alle X9-maaidorsermodellen.

Lees meer over de combines van John Deere


vergroot

vergroot

vergroot

Ander nieuws

Mei 2024

16 mei 2024

Onze Landbouw en Tuin & Park veiling vanuit Emmeloord is geopend

8 mei 2024

Hofmeijer Voorst - 'Wij kunnen vertrouwen op de kwaliteit van GKB'

8 mei 2024

Luc Stokman - 'Vredo Single Compact zorgt voor een goede grasopkomst'

April 2024

25 april 2024

Major cirkelmaaier voor sportveldonderhoud bij de Gemeente Noordenveld

Maart 2024

19 maart 2024

John Deere introduceert nieuwe 5M-tractor

Alle nieuwsberichten